登記成會員
搜索
樓主: Homan

有冇人都係用iphone? 或者想出iphone?

回復 38# 的帖子

換新機要快手 ~ 宜家 16GB 3G 放出價仲係值 $4,000.- 而換 16GB OR 32GB 3GS 加幾多錢就自己計下喇 ...

小弟就係睇完以下片段忍唔住要換 3GS ~~~~~~~~~

http://zx.sj.91.com/content/2009-07-15/20090715172159777.shtml

輝輝 ~~ 咁你準備好未? Are you ready !

回復 42# 的帖子

你快我一步啦 ... 大獲喇你 ....

回復 38# 的帖子

最新消息 : iphone 3g 16gb 二手回收最新價格 !!! 如果部機靚仔 d 既 , 先達收 $3,200.- , 佢賣番出去 $3,500.- ; 3hk 一星期前淨機 $2,750.- , 齊配件 $2,950.- , 今日即跌至淨機 $2,550.-及齊配件 $2,750.- , 小弟有幸於星期一在 yahoo拍賣以 $3,900.- 賣出及已完成交收 , 要放既朋友再唔放就.....
就......放咗去(屋企)囉 ~~
我都想出 iPhone, 但真係過唔到 3HK 呢一關......

Sunday 同 Willy 踏 MT bike, 響近黃金海岸唔識路(係黃金海岸,唔係山入面)白佢開 Google Map, 點知冇 network!!!

另外有次響南丫島,又係冇 network!!!

到有 network, 試下上網速度......又唔覺 3G 快得過 EDGE.... 我以前用過 Smartone 3G, 所以我唔覺 3HK 果 d 係 3G 速度(只係 3G 收費)

有實地測試最實際,我係銅鑼灣同屯門上網尚算可以,市區同郊區分別係大 d 既 ~~ 另外 3GS 會唔會快 d 呢 ?
理論上 3GS 響相同 bandwidth 上網係快過 3G ,因為粒 CPU 快 d

不過, 3HK 真係..... 我過唔到呢一關

回復 48# 的帖子

我家住屯門,都叫近市中心,個手機係屋企都係長期收到1至2格,打算9月到期就會轉其他服務商
我係屯門大興,尋晚試過用3GS駁Macbook上網,速度上感覺好好,大家可以唸唸搬入嚟大興
32G $7100行 $6300水 ...
Apple Store HK 賣緊 32G $6288... 點解要買水貨??
阿譚兄係咪水貨佬托高個市,定係32G另有來頭?

原帖由 egg_studio 於 2009-8-2 19:56 發表 Apple Store HK 賣緊 32G $6288... 點解要買水貨??

唔知呀...今日行MK見到...咪報吓價比各位Ching囉

剛才去3 shop 問, 舊客戶出iphone3Gs 16GB $4560,:32GB買5千幾:但加簽12個月,其中$1100會回贈落d月費度." 大家覺得點呢? 我原本仲有12個月約 [ 本帖最後由 alexphoto 於 2009-8-12 14:42 編輯 ]

只是比新客簽少一年約,但問題是回贈 $1,100,新客無限上網全數退回,咁不如簽另外台既 iPhone Plan ,另外 "3" 仲有 $36 既雜費要交,計清楚條數 ~~

Alex 開始感受到蘋果是須要的嗎 ?!

回復 56# 的帖子

其他台 iphone paln 要留意 ... 如 smart通 果個 600m plan 咁 , 佢係每日 20mb 比你 , 唔係累積的 ... 你今日完全冇用過上網都好 , 第二日都唔會係 40mb ,都係 20mb ....仲有有關上下載數據收費 .... 不過佢收費上限係 $298.-
原來我 + Homan + C_Foo 響度散播緊蘋果毒

等我過金融版出個 post 先

其實我都知乜著數, 佢地只想吸引d新客, 但我搵唔到有任何網站或刊物有做iphone及pda phone的比較 我覺得win mo 6.0其實已經唔錯, 可能個別手機牌子在硬件上較為差而導致電話常出現"輕機"及反應遲鈍 至於價錢方面,老實講iphone的確是貴, 同樣功能的手機,其它牌子3,4千元就能買下, (無須上台), iphone說來像是有很多玩意,但都是要另外買的, 而我又不方便上網購買東西,所以我就算買了iphone也只有用機內預裝的那些程式, 相反,win mo世界界內你也可安裝很多win mo用的程式, 而很多時它們都是免費的,在網上很容易找到(在網上,win mo的softwear永遠比iphone的多) 所以,除非3HK方面能0機價(毋須預繳)出iphone, 否則我應該不會考慮

回復 59# 的帖子

你上91手機網就知 iphone 有幾多野玩吧... 如果你一生人自問未用個老翻野就唔駛睇喇 ...