登記成會員
搜索
查看: 5567|回復: 3

[賽後報告] 苗圃挑戰十二小時 2011 後記

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今年因為抽唔到毅行,所以參加咗第一次嘅苗圃。

12 個鐘行 42 km 大概唔難,比賽前分幾日行過呢條路一次,預算七小時半。不過比賽當日可能人多(特別係第一個 checkpoint 井欄樹前,一直都大塞車),加上早一個星期參加完 Action Asia 嘅 HK50,體力用到三十零公里時就急速下降,好在最後城門水塘路及鉛礦㘭一段唔難行,所以捱吓捱吓返到終點,八小時收工。

起初研究地圖時,都冇發現有 shortcut,不過去到行完城門水塘,開始上鉛礦㘭前,發現有景轟 --
遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 50 才可瀏覽,您當前積分為 0

參加咗今屆,感覺良好,短短 42 km 唔駛捱眼訓,亦十分充滿比賽氣氛,下屆應該再接再厲。

Screen Shot 2011-11-07 at 10.34.15 PM.png

下屆預埋我(如果咁唔好彩又抽不到毅行,不過抽到都可以當最後熱身賽)
響 Google Docs 簡單計一計大家成績,其中「參賽者 B 」乃頭 20% 完成者最後的一位,即是快得過佢就攞優異獎。

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aph-4EfSVkpldHh6YnM1QXdHbVZEQlc5ekx1M2p4bXc&hl=en_US#gid=0

上 link 只限自己友,各自可再分享俾朋友嘅朋友。