登記成會員
搜索
查看: 3469|回復: 2

[賽後報告] 和合石舊軍路至牛牯嶺舊軍路「100% 合法路」

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

近期因工作關係,收到幾部 360 攝影機做測試,實際上除機身功能外,仲要考慮埋後期製作嘅方便程度及彈性。

不過,我順便攞嚟自己玩 — 趁踩單車時用嚟拍吓 360 影片,做咗幾個測試,純粹以踩單車嘅用途去測試(所以,就算某牌子話滑雪時有幾好,都唔關事)

去到第七集,從和合石長命斜上山頂,轉入和合石舊軍路 — 呢條舊軍路好多年前介紹過,今次有片,大家可以睇到舊軍路情況。

頭 23 分鐘是口述報告,若大家有考慮緊買邊部 360 機,不妨聽聽;冇計劃買嘅就跳去 23:00 開始睇啦。(頭 3 分鐘有「隱藏」古物,大家留意!)

之前有會員介紹過呢塊碑,佢就係當年和合石軍路嘅起點。我經今日嘅新和合石馬路上山後,入林轉入呢條軍路,接駁到牛牯嶺軍路,就可避開郊野公園範圍。

今天,軍路只剩山頂部分略見路基,山腰至山腳已經生密曬,我稍後另文介紹。

評分

參與人數 1積分 +40 收起 理由
leonkin + 40 支持原創

查看全部評分

支持包膠!
#見到真人, #體能滿分, #出人意表既開閘位

GroupWebike(@G 發表於 17-4-2022 03:50 PM
支持包膠!
#見到真人, #體能滿分, #出人意表既開閘位

唔係卦?你未見過我真人?

記得閂門呀!