登記成會員
搜索
查看: 12088|回復: 24

[賽後報告] 馬礦搵球場 15/3更新

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今次入去淨係諗住專注搵球場因為上次大概搵咁條路出嚟,今次諗住可以直接去球場。
跟住指示去到見到球場看台,諗住都近 心諗搵到勁開心。去到發現,原來看台唔可以直接落到球場,回路走。
之後見到有個中球場就入咗去睇下。
睇錶發現原來已經入咗嚟大概五個鐘 要走 因為電筒電大概用得七個鐘廢事用到咁盡。
總結 應該除咗30度上之外冇其他路入球場 我都差唔多行晒。下次要再努力 下回分解。

15/3
跟師兄提供嘅指示 32度直上到頂直達球場
比想像中容易又快到 反而覺得上看台比較難
入面比想像中細少少  只係樓底比較高
從看台望落會比較大
再次多謝師兄提供資訊
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 2積分 +80 收起 理由
leonkin + 40 支持原創
lee8899 + 40

查看全部評分

w091033 發表於 10-2-2021 01:57 AM
想問下30斜道嘅盡頭就係大球場?

如果你是馬礦新手,答案:「是。」

如果你夠積分,自然知道答案:「不是。」

所以多出文多分享~~

TungCk 發表於 10-2-2021 12:27 AM
收到師兄 會再做好啲準備

同埋要準備另一隊人做救援隊,你響預定時間未出番洞就入嚟救你,當然救援隊一定要好熟洞裏環境,你入洞前要講清楚今次路線及預計出洞時間。

呢啲係我地本版會員平時做開嘅安全措施之一
做足安全,萬事小心謹慎,祝成功。
連頭盔及後備電筒都冇就入馬礦搵路去籃球場?
謝謝分享。
egg_studio 發表於 8-2-2021 01:40 AM
連頭盔及後備電筒都冇就入馬礦搵路去籃球場?

有頭盔 安全帶 救生蠅 手套
只係熱得濟除咗姐
電呢樣嘢 因為淨係諗住玩5個鐘 搵到球場就走冇諗過行其他
所以帶7個鐘電入去玩 其實重有帶尿袋叉電嘅
呢個看台係240ML入口經入面嘅路可以去到? 定係要由280ML個入口果度入?
多謝分享
TungCk 發表於 8-2-2021 10:12 AM
只係熱得濟除咗姐

盡量所有野都盡量帶set 後備呀點都要帶後備電筒啦

帶得 7 個鈡電玩 5 個鈡真係好危.....

TungCk 發表於 8-2-2021 10:12 AM
只係熱得濟除咗姐

雖然你可以話有電話可以做後備電筒,但真系要有後備電筒.....非常直接關乎人命!!呢個討論區有條post講過除30度同220(看台)可到籃球場外,還有一個地方可去的......

DetunedRadio 發表於 8-2-2021 12:38 PM
呢個看台係240ML入口經入面嘅路可以去到? 定係要由280ML個入口果度入?

要喺192 搵地方上 爬上三次斜路
mcw 發表於 9-2-2021 01:10 AM
盡量所有野都盡量帶set 後備呀點都要帶後備電筒啦

收到師兄 會再做好啲準備
LamLeungWan@FB 發表於 9-2-2021 10:30 PM
雖然你可以話有電話可以做後備電筒,但真系要有後備電筒.....非常直接關乎人命!!呢個討論區有條post講過除3 ...

收到師兄 我會再做好啲準備我喺看台位望落去 球場內似有兩個位似有人行 但我搵唔到入口
可以我新人唔夠分 睇唔到
謝分享,我都去過看台,搵唔到路落去。
想請問吓上看台位置係咪接近 "深泥" ?
上次去搵唔到看台/大球場嘅路
w091033 發表於 10-2-2021 01:57 AM

照地圖同埋 有師兄嘅指示應該係
嚟緊會去証實下
shiulung 發表於 12-2-2021 08:54 PM
謝分享,我都去過看台,搵唔到路落去。

有師兄提供 30度上
w091033 發表於 17-2-2021 11:08 AM
想請問吓上看台位置係咪接近 "深泥" ?
上次去搵唔到看台/大球場嘅路

搵(工程)字眼 一路上一路上一路上
TungCk 發表於 22-2-2021 01:39 PM
有師兄提供 30度上

上次經30斜上, 點知啲裝備太多又重, 唔夠力上到狗洞前嗰個位