登記成會員
搜索
查看: 20261|回復: 10

[多圖少字] 梧桐寨礦洞、礦脈及礦物

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

幾年前搵既礦洞,全都唔係主要山徑上,除左第一張,純分享。

唔知仲有冇人搵到其他洞?

NTSCave-01 拷貝.jpg NTSCave-02 拷貝.jpg NTSCave-03 拷貝.jpg NTSCave-05 拷貝.jpg
NTSCave-06 拷貝.jpg
NTSCave-07.jpg NTSCave-08 拷貝.jpg NTSCave-09 拷貝.jpg
NTSCave-04 拷貝.jpg

評分

參與人數 2積分 +40 收起 理由
kaiboy123 + 20 有圖有文有真相
leonkin + 20 支持出相

查看全部評分

香港石頭及礦物會Facebook群組:
https://www.facebook.com/groups/1250286028439317/?ref=share
很喜歡看這些大自然探秘
一流!支持出相出文!
支持師兄繼續出文
謝謝分享
如果無記錯當年呢一堆礦洞因為附近村民反對,加上有關既付責人因為貪污被捕所以最後無發展成一個正式嘅礦場。所以大部份唔係入得咁深。

謝謝分享
多謝分享
呢個係咩礦?

鉛礦