登記成會員
搜索
查看: 3861|回復: 10

● 中西區街攝隨影 - 2019

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

中西區街攝隨影地點:港島中西區
日期:30-06-2019

PANASONIC LUMIX GF-9
LUMIX 25mm f/1.7

評分

參與人數 2積分 +100 收起 理由
ShingWong@G + 20 支持出相
egg_studio + 80 支持出相

查看全部評分

靚相!
靚, 但只能看到8張,後面的看不到。
ShingWong@G 發表於 4-7-2019 08:32 AM

原來經Facebook 睇只得8張, 返入正式討論區睇曬

謝謝師兄鼓勵及回覆  
ShingWong@G 發表於 4-7-2019 08:32 AM

謝謝師兄鼓勵及回覆  
ShingWong@G 發表於 4-7-2019 08:35 AM
原來經Facebook 睇只得8張, 返入正式討論區睇曬

謝謝告訴問題
Facebook最想將流量及內容導向佢度,所以想你 post響佢度,不過要留意是,放相到Facebook後,照片的使用權會歸 Facebook( share link就不會)所以 share  link及 link入面的相片有限制的。(所以靠賣相的攝影人只會 share link而不會直接將照片放上 Facebook)

佢地之前有一種叫 instant article嘅「技術」,加入的話直情將你網站內容 instant地抄俾佢成為 Facebook內容,最後得外國啲大網站會咁做。
egg_studio 發表於 4-7-2019 10:29 AM
Facebook最想將流量及內容導向佢度,所以想你 post響佢度,不過要留意是,放相到Facebook後,照片的使用權 ...

原來係咁原因。
加油~ 試下個簽名唔好咁大或低調D
Homan 發表於 5-7-2019 08:08 AM
加油~ 試下個簽名唔好咁大或低調D

謝謝支持回覆及告訴問題,因我用 flickr 剪綵及加簽名檔,flickr 字型再縮少時,一堆字就會綁在一起,我就懶得再用其軟件加字,所以這樣,見諒!