登記成會員
搜索
查看: 5100|回復: 8

貨櫃場/片場

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

有睇過大台古裝劇既人都總會睇過....響某廢棄礦場山頂跌落懸崖既劇情
而現代警匪槍戰既場口總少不了一個貨櫃場

呢個大足球究竟系乜東東呢?
貨櫃場Office...梯頂與貨櫃頂高度接緊
警匪槍戰中的大直路
雪櫃區
吊櫃車....感覺好似睇緊Toy's story..
原來貨櫃有甘多尺寸....
挖泥機後面挖左個大洞...吾知攞來埋乜...???(睇得電視劇太多了)

評分

參與人數 1積分 +40 收起 理由
egg_studio + 40 有圖有文有真相

查看全部評分

貨櫃應該得兩種寸,20呎同40呎。
但行去另一邊又幾齊....可能凸出黎既系橫放兩個20尺?
我以前暑期工時做 shipping 文員,當時有一款少用啲嘅 16 呎櫃,現在有稍為長少少嘅 40+ 櫃。
我上次去都未有大足球
egg_studio 發表於 29-6-2017 07:09 PM
我以前暑期工時做 shipping 文員,當時有一款少用啲嘅 16 呎櫃,現在有稍為長少少嘅 40+ 櫃。 ...
網上資料~~
http://210.6.198.20/cache/www.ev ... 037_1_0&ich_ip=

咁櫃車個拖架能同時support 40,45,48 呢幾個standard??

有時見貨櫃車上貨櫃會凸出嚟...

當年暑期工時,有時會做國內鐵路貨櫃運輸,響蛇口收貨(當年去蛇口,來回要全日,而蛇口乜都冇),而 40、45、48 係海運 size,陸運及鐵路又有不同的 size,包括當年果隻 16 呎櫃。
今晚睇電視,又有廣告響呢度拍……
剛剛再翻看Post左既圖片,先發覺兩邊有貨櫃張相裡面長貨櫃都寫住45( 應該系45尺)的