登記成會員
搜索
查看: 3713|回復: 3

[Black-Friday] 買 Parallels Desktop 送 1Password Families

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

一到black-friday, 好多外國網站就會借頭借路開始清貨特價, 當中可能有好多睇落認為 "標價合理" 既貨品, 寫住SALE 50% (已SALE左50%)
但有D清貨真係 "未見其貨, 只見聞其價" 就已經吸引到你想買.
至於抵唔抵就見人見智, 亦好睇你平時有冇留意開果件貨品同有幾需要!

今日打開 EMAIL 就見到 Parallels Desktop 話 black-friday 做特價, 其實 Parallels Desktop 次次特價, 價錢基本上都不變,

只係買一送七咁, 等你計落好似平左好多咁! 但其實都係同原價一樣
所以抵唔抵就睇佢送D乜勒!

睇睇有冇乜好野先

欲購從速!優惠期將於 2016 年 11 月 29 日結束

-----------------------------------------------
上面有簡單介紹, 根住先至係本文主題!
其他我唔熟就唔介紹喇!

我個人既推介係1Password
1Password係個密碼管理程式, 密碼資料可以以半被動式咁幫你記錄, 唔洗自己三不五時自己走去新增/更改資料
安全性方面都係同類程式方面名列前矛!
例如咩128bit 加密之類
真係買1Password都要幾舊水
呢度買魚頭搭魚嘴, 真係有得諗, 仲要係Families版 (可裝5部)

1Password仲可以多部裝置同步, 可同步到dropbox, icloud.....之類既雲端硬碟
同步既好處係 呢頭呢邊改左, 果邊一樣改番

即係你呢頭響電腦新增左資料, 轉頭開手機一樣會新增左
另外基本上密碼既顯示都係 ******* (For 你COPY & PASTE)
好處係:
1, 唔洗自己打
1a, 唔洗自己打, 密碼既複雜性同長度都可以增加 (可以自動隨機組合)
1b, 密碼既複雜性同長度都可以增加, 但唔會搵唔番個密碼! (因為有記錄)

2, 出街搭緊車既時候要登入某D地方, 唔洗再一粒一粒密碼打,
(我自己就成日都有見人地用電話打密碼, 而我見到必然會 "拎歪面", 因為如果唔係太長既密碼,
其實睇住你輸入 "真係會記到架")

就我個自己而然呢, 就用左5,6年, 基本上每日都會用超過1次以上,
除左密碼, 亦可以記錄其他敏感資料

但有興趣既話要留意番, 呢度送既係電腦, 如果手機要用要再買APP, 價錢我唔係好記得, 只記得 "唔算超平, 但合理價以下"

連結就大家自己GOOGLE搵 (因為唔係廣告, 亦避嫌, 例如推薦他人賺分數!)
Parallels Desktop Mac version 差不多每年總有一次會派用一年的免費序號
除左 1password 我其他都唔會點用
包括 parallel