登記成會員
搜索
查看: 5784|回復: 6

單車x黑白-錦田、粉嶺、石岡

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

話說上上上星期去左郊悠遊但遲遲未沖,沖左又遲遲未scan
所以尋晚先有相睇

由元朗去錦田
有一條鐵橋,唔係石屎橋
FILM SCAN 1.jpg
FILM SCAN 5.jpg

然後到紅磚屋行,飲下食下,仲買左兩包茶葉,又平又幾特別!
FILM SCAN 24.jpg
FILM SCAN 29.jpg
FILM SCAN 9.jpg
FILM SCAN 25.jpg
然後行左一段跑步徑去古洞
FILM SCAN 22.jpg
FILM SCAN 20.jpg
FILM SCAN 21.jpg

再去雙魚河但冇食豆腐花
FILM SCAN 12.jpg
FILM SCAN 13.jpg
FILM SCAN 16.jpg
再行一段人地屋苑後欄就出去飲個靚茶
FILM SCAN 2 (1).jpg
FILM SCAN 5 (1).jpg
回程經石岡返元朗
FILM SCAN 2.jpg
FILM SCAN 3.jpg
我響紅磚屋附近返工大半年,都冇幫趁過,原來入面咁得意。
入面買野睇緣份, 唔好死磨, 有時就會有驚喜!
得閒行過入去探下D老闆吹水飲飲食食

我就響紅磚屋對面買左2大包溝茶葉
2大包飲到2,3個月
好似都係50蚊!
附近仲有個
2015-04-03 22.24.55-4.jpg
咦,刀下留人未拆嗎?仲響到?!
唔知, 呢張攝於上年4月
好耐冇踩過去
GroupWebike(@G 發表於 18-1-2016 10:28 AM
唔知, 呢張攝於上年4月
好耐冇踩過去

因為當時拍攝斬頭戲時,本來拍到一架黑色國產鴻富碳纖 29ER XC 單車經過,但播出時唔見咗該單車。

Update : 該佈景已拆去,大家唔駛搵。