登記成會員
搜索
查看: 5133|回復: 14

今年WWDC公伂的會是甚麼呢?

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

http://www.macrumors.com/2014/04/03/wwdc-2014-june-2/
新iPhone?新iPad?新Apple TV?新iMac定係新Macbook Pro?
有說今年會推出全新產品:iwatch,如果只係現今smart watch之流,真係出唔出都罷,希望apple依舖真係可以為我哋帶來驚喜
wongdavid 發表於 5-4-2014 06:42 PM
有說今年會推出全新產品:iwatch,如果只係現今smart watch之流,真係出唔出都罷,希望apple依舖真係可以為 ...

iWatch 就冇乜驚喜,因為好多牌子都出晒,我都有一隻 Motoactv

不如認真地出番個電視好過,或者出架單車。

現實 d ,我想 Apple 出番 QuickCam 或者出個 Bluetooth 耳筒。

講「驚喜」,我會留意小米有乜嘢出,多 d 驚喜過 Apple -- 上星期,我見到「米鍵」,呢 d 真係有創意又有驚喜!
小米而家都係行返apple個行銷方法(乜都要搶),小驚喜係有(尤其係性價比上),但大驚喜而家都好似仲係欠奉!
有說iwatch除咗通訊及與手機聯繫外或會有身體監察功能,輸入個人資料後(身高、體重、年齡等),會測量你心跳及生活習慣,計算你是否健康,會提供建議比你,令你能保持身體健康,係嘅話又好似幾唔錯,或會改變一般城市人心態,會去郁返多啲
另外有機會出新 mon 新 external DVD/Blu-ray driver 掛
我都覺得 Steve Jobs 去世後, Apple 吸引力細左
同對手的距離、優勢無左
4K mon?我部舊機仲未食到,就算出都係得個睇字。
至於external blu-ray drive,非mac版都係三百幾,我就無乜期待喇

出面有牌子比mac用 blu-ray drive. 產品只是看功能及自己荷包,應同SteveJobs沒有太大關係

我估的係行 wifi 的 airplay DVD/Blu-ray driver 咋~
從 1994 年開始用 Mac 嘅我嘅感想:睇小米米粉節好過啦~
所以我琴日米粉節買咗兩電一機
willywong 發表於 9-4-2014 09:19 AM
所以我琴日米粉節買咗兩電一機

收到舊電時影幾張相上嚟,因為驚買到假嘢。
小米網都有假,$89豪比佢
willywong 發表於 9-4-2014 02:50 PM
小米網都有假,$89豪比佢

官網都有假?我知早前有台灣團購網就賣緊假貨。
淘寶有假嘢賣唔出奇,估唔到官網都有假貨