登記成會員
搜索
查看: 3888|回復: 12

大笪地新增 Facebook 登入

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

大笪地新增 Facebook 登入 ,仍屬測試階段,請大家幫手試試。

注意:

1) 假如你 Facebook 嘅 email 同大笪地登記係一樣,咁用 Facebook 登入後應該會自動 link 番原本大笪地 account

2) 若不同 email,就會變成新會員 <-- 所有積分及權限會以新會員計算。

因此,若你大笪地嘅 email address 不同 Facebook,請先聯絡管理員(登記 email 不能自行更改),更改大笪地上的 email,然後才以 Facebook 登入,咁就可以自動 link 番你個 account 、積分及權限。

Screen Shot 2013-06-04 at 12.03.31 AM.png

若發現有問題請回 post 報告,謝謝。

請問在哪可以更改登入的email 呢?
已試驗「因此,若你大笪地嘅 email address 不同 Facebook,建議先更改大笪地上的 email,然後才以 Facebook 登入,咁就可以自動 link 番你個 account 、積分及權限。」
就算去左後台改 email address
都登入唔到。

原來當會員登記後,email 不可更改,要改就要由管理員響後台改。

如有需要請聯絡我。

不過,你話「登入唔到」係乜情況?我試過就得。形容吓點樣唔得。
我用我老婆 account 試過,佢大笪地 email 與 Facebook 不同,所以先響後台改了,然後用 Facebook login,沒有問題。

你嘅問題係乜?講清楚 d 先研究到。
Plugin 有更新,依家可以支援手機版了。
sanbo 發表於 4-6-2013 09:00 PM
我用我老婆 account 試過,佢大笪地 email 與 Facebook 不同,所以先響後台改了,然後用 Facebook login, ...

我在後台改左自己email 同 facebook 一樣,但用 facebook 登入不能
Homan 發表於 5-6-2013 12:16 PM
我在後台改左自己email 同 facebook 一樣,但用 facebook 登入不能

我知唔得,但點樣唔得?有冇 error message? 我試咗三個 account 都冇問題。
egg_studio 發表於 5-6-2013 09:56 PM
我知唔得,但點樣唔得?有冇 error message? 我試咗三個 account 都冇問題。

無 error message,
我 cap 比你睇
首先,登出原有 account
Screen Shot 2013-06-06 at 12.35.49 AM.png

在頁頭按了 facebook 登入
Screen Shot 2013-06-06 at 12.36.03 AM.png

等「認證」…
Screen Shot 2013-06-06 at 12.35.58 AM.png

重回未登入狀態…

Homan 發表於 6-6-2013 12:41 AM
首先,登出原有 account

試試 delete browser's cache and cookie......

等「認證」有冇下文?
「認證」時應該出現以下畫面,若沒有以下畫面,即表示你的電腦 / browser 不能連上 Facebook 負責 login 的 server。「認證」是 100% 響 Facebook 進行,不是在大笪地 server 的,所以若你看不到下面畫面,應 check check 與 Facebook 的 connection, 或者 delete cache + cookie ,也可以先到 Facebook website ,然後 sign out ,之後再響大笪地 login。

Screen Shot 2013-06-06 at 12.58.46 AM.png

也可以用手機試試。