登記成會員
搜索
查看: 13777|回復: 3

[已售] Gogomedia Lite

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

放 Gogomedia Lite

功能:接駁上Router後,配合 ADPlayer (得PC版)可在家中電腦及公司電腦收睇電視,亦可預較錄影。

錄完後可用 Handbrake (免費軟件) convert 去 mp4

亦可利用 PK Player 於 WM6 或 6.1,經 3G 或 WiFi 收看。(Edge 理論上得,實際上唔夠快)

同時可20人齊齊睇(當然要視乎你屋企 upload 速度頂唔頂到)。

你亦可自行控制 upload data rate 及俾幾多人同時收睇。

Gogomedia Lite 本身有 analog 接收,即係收到無線亞視中英台,因為我住新界,所以收埋中央、珠江台。

另有 AV 及 S-Video 各一。理論上可駁一組 device,實際我駁咗高清盒及 NowTV(一個用 AV ,一個用S-Video ),之後聲音就左邊駁高清盒,右邊駁 NowTV。咁做可以駁晒兩件嘢,但犧牲咗立體聲。

跟埋紅外線 cable,可遙控轉台。我個高清係 8 仔 HD2008, NowTV係 YX-5218A,遙控冇問題。其他牌子型號請聯絡我。

有興趣買的話,可自行 download ADPlayer 及 PK Player,我俾 login+Password 你自己響屋企或公司試咗先。

要注意係 Gogomedia 香港代理已經收皮,果兩個 player 應該唔再有 update,而且冇技術支援(依家我就係技術支援)另外係 -- 就係我賣嘅原因 -- 佢唔 support Mac 機。配件齊晒。九成新。叫價$800…

我只係想要個普通高清usb 比我媽咪咋... 呢件太advance了…

回復 2# 的帖子

咁就唔見議用 usb 喇 ~
高清USB 手指要配合極高 performance 嘅 CPU 先行得順

不如比多少少用高清盒