登記成會員
搜索
查看: 5400|回復: 4

[賽後報告] AAE 芝麻灣 MTB 比賽戰果 (Day 1 & Day 2)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

Volkswagen Action Asia XC Mountain Bike Festival 2012 一共兩天比賽。第一天於芝麻灣,翌日大欖水塘。

Day 1:

今朝天氣十分炎熱潮濕,加上冇風,比賽十分吃力。

一如外界所料,Christina 禪聯女力組冠軍。版主攞第三,而最快時間嘅我因為組別問題,得梗頸四。

各車手芝麻灣時間:
我 1 hr 16 mins
Willy 1 hr 19 mins
Christina 1 hr 39 mins

時間最快果個得第四,最慢果個冠軍,真係要檢討下 d 賽制!

IMG20121110134243.jpg IMG20121110134235.jpg IMG20121110134216.jpg

Day 2:

經過炎熱潮濕 Day 1後,不足 24 小時,翌日早上 checkin 時間得番約 20 度。當日凌晨雖然落過雨,不過空氣尚算乾燥。路面不太濕,未有影響行車。

亦一如外界所料,Christina 繼續保持香港女力冠軍殊榮。但由於 Day 2 參賽者眾多,版主及我都唔知排第幾。非官方時間大概如下:

我 53 mins
Willy 56 mins
Christina 1 hr 08 mins

響最後一條水壩前落樓梯時,竟然甩鍊,要停車整,當時俾四個人過頭,其中有至少一個係同組!

你敬下老啦! 另外, 你睇下個西婦高我成個頭, 我贏佢真係出左好多力架!
係喎,佢條腰到你心口。
恭喜晒!