登記成會員
搜索
查看: 12351|回復: 8

[推介/評論] 2012 毅行者預計時間表 + 2009 時間表參考用

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

2010 年因為冇抄番底,所以當年 split time 係一個謎。

https://docs.google.com/spreadsh ... V6SEptNFMwOEE#gid=0

其實每年都浪費時間響有 support 的 checkpoint 上,所以今年為追時間,唔好搞 support,用大會食物+飲品已足夠。

有乜事終點等~~

完全無 support 未必一定唔好
不過會悶D喔
Homan 發表於 25-10-2012 09:52 AM
完全無 support 未必一定唔好
不過會悶D喔

以過去咁多年經驗,有 support 一定唔好。
啱啱 update 了 timetable;

整體戰略:不停 support & CP。前段不要谷,留待 M4、M8、M9 追時間。整體用留前鬥後策略。

原因係,經過幾次操山,認為不應將大部分體力用響「快上」西灣山、雞公山及天梯,因為縱使前段體力尚可,不過其實後段的針山、草山及大帽山相對容易(只係長,但冇咁斜)。若保留足夠體力去「輕鬆快步」上針草,甚至環塘慢 jog,反而有更大機會完成 20 hrs。
egg_studio 發表於 26-10-2012 02:49 PM
啱啱 update 了 timetable;

整體戰略:不停 support & CP。前段不要谷,留待 M4、M8、M9 追時間。整體用 ...

同意,我地最快果年,慢上、快落、輕jog 平路
呢個星期五就係啦!
大家 print 定個時間表袋定響袋!
第一次咁嘅天氣開始毅行,是禍是褔?
近幾星期差不多每日都有人request  想 share 上面個時間表,但每當我問你係邊個時,冇一個人回答。

又想攞料,名都唔敢講,唔該都冇聲,果然充分體現毅行者嘅團結精神(自己就團結,理得人地嘅精神)

麻煩想睇資料人士講聲係邊位,留個post.