登記成會員
搜索
查看: 4590|回復: 7

iPhone 4S + $699 = Samsung Galaxy S III

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

大家認為抵嗎?近來身邊親友同事都不約而同地出了 S III,淨是 NFC 的功能及大屏幕已值回票價。

Screen Shot 2012-08-07 at 9.20.31 AM.png

以 $699 加 iPhone 4S 可換購全新 Samsung Galaxy S III 一部,集圓石藍或雲石白 2 色選擇,四核心處理器、4.8 吋全輕觸式屏幕及 1 年半保養。

Spec:
  • 4.8 吋 1,670 萬色 HD SUPER AMOLED 全輕觸式屏幕
  • 1280 x 720 解釋度
  • 1.4 GHz 四核心處理器
  • 智能休眠
  • 智能提醒
  • 社交動態
  • 智能聲控
  • 直接撥打功能
  • 影片疊播
  • 一碰迅傳
  • 8.6 mm 纖薄機身
  • 800 萬像數碼相機連 LED 補光燈
  • 190 萬像前置鏡頭
  • 連續快拍 20 張精彩照片
  • 最佳照片功能,自動從 8 張連拍照片中選出最美一張
  • 1080p 全高清影片拍攝
  • 內置 16GB 記憶體
  • 內置 1GB RAM
  • HDMI 輸出

iPhone 4 有無優惠呀?我堅想換機呢
我有同事 trade in 咗部 4 仔,值 $2800
我有同事部phone4 JB 左trade得$1800
我部無JB,唔新淨… 如果2000以下不如keep住佢算X數~
s3 其實對比 ip4s 有咩優勢?
我用ip4之後轉左 htc
其實好似都係差唔多
app 又係用番果d咩 whatsapp, wechat, facebook, appledaily
大部份d apps都有哂兩個版本…
講真,好似系真焦咩分別
r.ring 發表於 8-8-2012 10:45 AM
s3 其實對比 ip4s 有咩優勢?
我用ip4之後轉左 htc
其實好似都係差唔多

咁對於你嚟講,電話都係用嚟 IM 及上網(如果你用報紙 apps 連 browser 都唔駛用),咁 Android 及 iOS 對於你又真係冇乜分別~

而 Android 嘅機種比 iOS 多好多,大中細芒都有,亦有唔同速度及容量,當然價錢有平有貴,但總有一部啱自己。反而 iPhone 就「緊守」"細芒" (相對 Android 機而言) -- 睇相睇戲會嫌細,打機直頭冇得比。

Android 機有 d 有 NFC 及 ANT+ 呢類新通訊制式,而 iPhone 暫時唔會 (提都冇提過)。對我嚟講, ANT+ 用響我 d 單車上 (心跳帶都用得)、NFC 就返工放工用嚟 set 電話 profile (可睇番我 d 教學)

而 Google Map 響 Android 上可以 offline 用 -- 我都算半個運動人,對我都有幫助。

最後最大 point 係,香港有 4G、Android 有 4G、iPhone 有 4G,但香港用唔到 -- 而新 iPhone 5 都冇 "傳聞" 會 support 4G LTE.....
egg_studio 發表於 9-8-2012 09:59 AM
咁對於你嚟講,電話都係用嚟 IM 及上網(如果你用報紙 apps 連 browser 都唔駛用),咁 Android 及 iOS 對 ...

多謝師兄詳細解答,我而家出機唔會簽長約,我寧願機還機出,plan 還 plan 簽
用住 iphone 先,遲D先算