登記成會員
搜索
查看: 4303|回復: 3

[推介/評論] 90後與「鑽石能量水」

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

前2日去過一間所謂「有營食肆」,當中當然係標榜少油少甜少咸少乜少乜,總之乜q都少,但比既錢唔少。

要講既唔係有幾少,而係搭枱有2條90後粉皮,2條友叫左午餐,話餐飲等陣先,之後一路食一路研究飲乜q.餐廳貼到周圍都係鑽石能量水廣告,話乜q野都係用鑽石能量水整.

我聽2位90後研究,2條友都唔知乜野係鑽石能量水,應該冇乜睇過肥媽同蔡欄d廣告,一定未見過殘花會勃起既偉大場面.

咁傾左一輪,其中一條90後同waiter講:"我想寫餐飲,要一杯鑽石能量水唔該"

waiter疾一疾,然後講okok.之後waiter攞左杯餐飲黎,90後飲左幾淡,然後同隔離90後講:"點解係清水黎?"

我立刻埋單走,否則會忍唔住笑出黎.

dea0960087b6012ee7367efd4acffbf4.jpg 加番張相儲下積分先
;P;P;P
唔識嘢!鑽石能量水係報稱將水分子縮細,俾身體容易 d 吸收 -- 同樣,令水分子容易 d 從呼吸及皮膚流失 --  d 代言人最終都生 cancer....... 神兄,所以呢間有營食肆真係要去少 d 呀。
唔知既應該未比人sell 過, 幾千蚊套每支芯幾百....