登記成會員
搜索
查看: 16632|回復: 7

2009年4月復活節 - 甘肅行

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

小弟join了以下的義工團 (要付款) 成為大會攝影師
活 動 詳 情
參加資格: 父/母與8 ~ 14歲子女同行
交流團目的地: 甘肅
交流團日期: 2009年4月10日 ~ 13日 ﹝4日3夜﹞
出發前聯誼活動: 2009年3月尾
費用: 每位HK$3,800 ﹝大小同價﹞﹝已包括營前聚會、交通費用、食宿及旅遊保險等費用 –
剩餘款項將撥捐「愛心力量」﹞
截止報名日期: 2009年3月20日
查詢及其他細節,請聯絡9191 9500林小姐或9282 7446 Yuki
或電郵至 [email protected]

目的地簡介

甘肅省位處中國的西北方,位於青海、內蒙及黃土高原之間。甘肅北邊有蒙古,西邊有新疆維吾爾自治區。蘭州巿是甘肅的省會,它位於甘肅的東南方。
雖然近年來中國的經濟急速增長,甘肅省亦有所惠及,
但甘肅省至今仍是內地其中一個十分貧困的地方。是中國最貧困省份之一。甘肅天氣乾燥,當地大部份的小學,仍建於偏遠的山區,大多日久失修,十分陳舊,其中一些更是建於斜坡上,異常危險。雖然,當地人己開始著手修葺這些舊校,但在缺乏資料的情況下,重建及翻新學校的工作困難重重。

於四月期間,甘肅的天氣大既為攝氏5-19度。

不過計畫緊會唔會stay behind去其他地方走走,影多一兩日相,有冇人會有興趣同遊?
適逢去台中,未能一同參與 ~~
如果大家有人有興趣成為大會攝影師,可以聯絡我
要比錢成為大會攝影師,吸引性相對低。
原帖由 c_Foo 於 2009-3-3 16:51 發表
要比錢成為大會攝影師,吸引性相對低。

佢無收你錢... 唔包食宿之嘛!
我見枱頭寫住 "小弟join了以下的義工團 (要付款) 成為大會攝影師", 依家又話唔收錢, 好亂呀
原帖由 c_Foo 於 2009-3-4 09:47 發表
我見枱頭寫住 "小弟join了以下的義工團 (要付款) 成為大會攝影師", 依家又話唔收錢, 好亂呀

亂你個頭,我比D錢係機票食宿呀
本身做呢樣係,係無錢收、亦唔駛捐款
咁都唔明? 打頭!

回復 7# 的帖子

join 你 stay behind都可能有機既...........去四川成都影下相