登記成會員
搜索
查看: 5859|回復: 5

[純粹吹水] 美國單車鋪報告

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今次到美國,見路上差不多 80% 都係 fixed gear,香港常見嘅 road bike 及 MT bike 只佔少數。

響一間專賣 fixed gear 及 low rise 嘅單車鋪 (Eki Cyclery),有幾多鋼架及 low rise,價錢不貴,而配件方面,買咗個 classic bike 用嘅倒後鏡。

超級市場方面,都係主要賣 fixed gear,價錢由百零蚊起。

相中呢架幾廿磅重嘅 MT bike,配最低級 Shimano 件及 Rockshox 避震,都要三舊水。

三舊水美金? 即係二千蚊左右,好似唔算貴丫
Homan 發表於 31-5-2012 11:48 AM
三舊水美金? 即係二千蚊左右,好似唔算貴丫

不過 d 件真係好入門,車架好重。
egg_studio 發表於 31-5-2012 12:00 PM
不過 d 件真係好入門,車架好重。

衝山重d咪更安全
話哂都 disc brake wor!
我仲見有29ER 粗呔 fixed gear MT bike,夠畺仲可以入山