登記成會員
搜索
查看: 14141|回復: 1

2005年2月4日 荃灣海濱草場 - - - 對 友和 (銀牌)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

比賽日期4/2/2005
對手友和(銀牌)
地點荃灣海濱(真草)
比數勝 1:0
己隊入球者阿骨
比賽精華上半場雙方打成均勢各有攻守但真正有威脅射門不多,換邊後約十分鐘對方大腳解圍阿骨於離門三十五碼外第一時間抽射皮球以窩利曲墮情況之下應聲入網,其後對方全力反擊但都無功而回.最後以一比零小勝進級.
紅/黃牌燒雞(黃牌)
最佳球員阿骨
出場陣容:

門將: Gary
後防(左至右): 琦仔, 周欣, 阿政, 阿骨
中場(左至右): Homan, 阿邦, 阿九, 阿晃
前鋒: 燒雞, Alex

其他球員: 唔見有
打氣: 阿細(原本唔當係,因佢完場先出現而且主要0黎收隊費.)
推薦 留言 2 / 13 的問題討論
寄件者: 005ching傳送時間: 5/2/2005 3:22
年近歲晚各隊員比較繁忙以至再度出現地莊,幸好GD往往在人少或唔夠人之下都能打水準.

雖然初中段有點老鼠拉龜攻勢多射門少,但阿骨以一記三十五碼半窩利曲墜抽射射入最算打開缺口.

推薦 留言 3 / 13 的問題討論
寄件者: 卡富芝屎傳送時間: 5/2/2005 9:51
咁MVP大家投邊個先? 有人話周欣, 有人話阿邦, 阿骨又入波... 選邊個?!

推薦 留言 4 / 13 的問題討論
寄件者: 打什肥佬傳送時間: 5/2/2005 9:53
勁喎....三十五碼......
一踏入雞年(因為已立春,其實可以叫新年了).....就入個靚波...
可喜可賀.... 抵派大封d 利是啦...
ahahaa

推薦 留言 5 / 13 的問題討論
寄件者: 陳達沙傳送時間: 5/2/2005 9:56
I 選 all team members, due to 地莊 !

推薦 留言 6 / 13 的問題討論
寄件者: 希比昌傳送時間: 5/2/2005 13:13
亞骨, 睇唔到每個後位都想射到既波, 實在有點若有所失之感, 不過都值得恭喜恭喜!!!!!!

咁派利事都要.........嘻嘻嘻嘻..............(大封D囉)!!!!

推薦 留言 7 / 13 的問題討論
寄件者: monsterchik傳送時間: 5/2/2005 14:03
  昨天的比賽, 真是驚濤駭浪, 大家想一想, 臨開波前五分鐘, 得六個人, 等下一個等下一個, 仲有gary 要負傷上陣, 兼無帶pad , 心裡想點算, 好彩阿狗有帶多一對, 最終, 夠十一個人開波.
       其實, 雖然人腳不齊, 但全隊都踢到好積極, 基本上, 我們成功箝制對手的進攻, 射門次數最多五次, 相反, 我們有很多機會取得入球, 其中, alex 勁射高出.
       到講我入果球呀, 當時, 角球開出, 對手解圍, 我衝前用左腳球不著地 射向龍門, 這剎那, 我充滿信心見到果波曲墜笠入. 雖然, 略帶點幸運, 但我間中都有這樣的表現.

最後, 都要講一樣野 : 就是肥仔 ,  邊個 ?  對手其中一人, 他在場上用恐嚇字句對待我, 好似在馬仔坑對精確一樣, 睇著6號仔(即是我)來踢. 仲有對手11號, 經常企在我前面, 用腳踩我, 又用手拍我, 他想挑釁我, 我當然無上當, 贏緊波, 都費事理他.我想問點解次次都係我 ????

推薦 (目前有 1 推薦) 留言 8 / 13 的問題討論
寄件者: monsterchik傳送時間: 5/2/2005 14:06
MVP  ??? 整場比賽各人都很勤力, 我選全隊..

推薦 留言 9 / 13 的問題討論
寄件者: 十六號仔Homan傳送時間: 5/2/2005 14:09
要選mvp
阿邦同阿骨在場上的表現真係旗鼓相當
不過阿骨的「B-52導彈式射球」真係好勁…

所以我揀阿骨

ps 我唔係覺得有入波就一定係mvp
不過骨仔的表現真係唔錯…

推薦 留言 10 / 13 的問題討論
寄件者: 卡富芝屎傳送時間: 7/2/2005 9:33
阿骨, 想知點解次次都係你?! 因為你矛同埋野火o羅... 咪好似我以前咁之嘛... o拿, 以後唔好咁矛喇... 知嘛?!

推薦 留言 11 / 13 的問題討論
寄件者: 卡富芝屎傳送時間: 7/2/2005 9:58
阿邦, sorry... MVP我都係選阿骨, 雖然我o係完場先到睇唔到你地踢, 但因為阿骨佢o係度吹水實在吹得太勁, 而你又冇電腦冇得吹水, 冇辦法我都係選阿骨... sorry...

推薦 留言 12 / 13 的問題討論
寄件者: Cfoo4傳送時間: 8/2/2005 10:14
阿細,我今次就唔企係你個邊啦,吹水吹得勁就有MVP,唔通係"Most Voice People" hehehee!
不過阿骨當選今場MVP都係實至名歸既,佢個52B導彈好勁呀!

推薦 留言 13 / 13 的問題討論
寄件者: 卡富芝屎傳送時間: 8/2/2005 11:30
阿周欣, 乜阿骨係52B架咩? o黎個身型有o的怪喎, 我都34C啦... 唔怪得之佢又叫怪獸啦...
MVP梗係吹水吹出黎o架啦!? 乜你唔知o黎度好多黑幕o架咩?! 你上黎吹多o的水就多o的機會做MVPo架喇......嘿嘿....