登記成會員
搜索
查看: 9898|回復: 1

2004年10月6日 斧山道對競馬 (聯賽)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

比賽日期6/10/2004
對手(聯賽)競馬
地點斧山道運動場(真草)
比數勝1:0
己隊入球者Alex
比賽精華經過多場大敗後己隊一開波已全力搶攻於上半場十分鍾已由Alex先開紀錄領先,下半場更不下十多廿十次直接入球機會可惜未能把握最後僅以1球小勝升班馬競馬
紅/黃牌
最佳球員

出場陣容:守門員:Gray   後防(左至右):阿骨,阿政,Ken,琦仔   中場(左至右):阿榮,阿邦,阿細,阿贊  前鋒:阿慈,Alex

其他球員:陳明,周欣,燒雞,阿九(打氣),Benny.
推薦 留言 2 / 13 的問題討論
寄件者: 005ching傳送時間: 7/10/2004 10:50
唔講場波,未開波已經到齊加有波熱身絕對係好好0既開始,希望往後場場都能夠保持此情況.

推薦 留言 3 / 13 的問題討論
寄件者: 005ching傳送時間: 7/10/2004 11:17
對手由於只係升班馬球隊論實力,心理及體能我0地都有優勢,加上經過連場敗北加強自我警惕性.上半場保持穩打穩紮打法兩邊出波給予前鋒攻門.(需留意角球次數雖多但把握性不足),下半場對手體力下降攻勢更加流暢無論左右兩旁加中路都有直接及威脅0既攻門但是臨門一腳就欠缺.(把握性嚴重不足對著魚腩唔炒等幾時?);後防方面由於對手攻力不足真正威脅不大但要留意門將與守衛之間溝通及距離.

我睇我0地車仔0既打法絕對近似(少失球少入球),不過最緊要係贏就得!

推薦 留言 4 / 13 的問題討論
寄件者: 打什肥佬傳送時間: 7/10/2004 12:40
咁我又唔係咁諗睇睇以下資料:

引述生果報
據 統 計 數 字 顯 示 , 車 仔 過 去 七 輪 超 聯 射 門 次 數 係 各 隊 之 冠 , 共 有 一 百 一 十 一 次 , 而 阿 仙 奴 同 曼 聯 就 分 別 只 得 一 百 零 一 次 同 一 百 零 二 次 。 但 射 門 多 唔 代 表 入 波 多 , 車 仔 入 得 八 球 , 平 均 要 起 腳 十 五 點 八 六 次 , 先 有 一 球 進 帳 ; 而 入 二 十 六 球 阿 仙 奴 , 平 均 射 四 點 ○ 四 次 門 就 有 一 個 入 球 ( 截 至 上 周 五 ) , 認 真 厲 害 。
車 仔 立 場 , 贏 波 先 至 最 重 要 , 如 果 前 面 入 四 球 但 後 面 失 五 球 , 真 係 入 幾 多 都 冇 用 。 但 既 然 車 仔 被 人 踢 爆 攻 門 次 數 咁 多 , 咪 我 話 求 大 俠 唔 提 醒 大 家 , 下 次 買 車 仔 波 膽 , 咪 淨 係 買 一 比 ○ , 應 該 圍 埋 二 比 ○ 同 三 比 ○ , 咁 就 包 冇 失 拖 。

推薦 留言 5 / 13 的問題討論
寄件者: 打什肥佬傳送時間: 7/10/2004 13:00
學你地話事緊, 似車仔唔係唔好....
但如果好似佢地咁要射成17,18 腳先入到一粒....咁就大單....
係就係失球少....但我地邊有射到咁多腳波一場....
扣錯今場比賽..我諗我地至少兩三場先湊夠話射咁多腳....咁如是者可能兩三場波先入到一球半球咁就唔掂.....

其實我地以往一向推崇 "貴精不貴多" 的射門方針...所以領隊先要我們射多d 門..... 但如果場場都好似今次咁.... 都一樣入唔得波多....
其實大家都有咁的技術去做....但就可能只係欠小小集中...唔好計好似燒雞個球中楣(個球係可惜, 欠小小運).... 其他的(唔中)都可以留意... 很多時你身邊其實未必有人....或者係d 冇壓力的情況下射走左..... 或者係幾個人走埋左好近的位置搶點....結果傳中球就越門而過.....

唔知大家有冇同感.... 呢場波傳中波多的是.... 而中間直線滲入也很多... 各參半....
似乎傳中波的威脅大點...不過往往係兩三個人搶點... 就沒有了人慢半拍後上及係後柱補飛.....
而中間滲入..... 其實也很有效..... 但就似乎慢了起腳.... 結果係對手多人夾擊下.... 失了腳下球.... 如果能早起腳...而再由傳球的追上補中....咁射門機會也較多...而且可以面對正大門射...
由以下半場.... 對手解圍的波我們可以取下... 但就未能即時再打返下去再造射門....
唔知大家有冇其他意見!.... (另我會再開一版討論我們對手的特點... 返日後再對賽時可參考參考)

推薦 留言 6 / 13 的問題討論
寄件者: 十六號仔Homan傳送時間: 7/10/2004 13:00
盃賽贏輸唔緊要
但係我地係聯賽一哥
呢一個美譽一定要維持落去…

講開又講,最佳球員係邊個?唔通係homan?

推薦 留言 7 / 13 的問題討論
寄件者: 打什肥佬傳送時間: 7/10/2004 13:09
Homan....呢場係league 呀!!!
最佳球員.....
我會選Alex....佢入個球角度都唔大.... 重要有keeper 埋位嫁!

推薦 留言 8 / 13 的問題討論
寄件者: 十六號仔Homan傳送時間: 7/10/2004 13:14
benny, 我知呢場係league啵…
話時話,咁o岩我地都上左來
我o向度執緊個網頁項目的排位
同埋諗緊好唔好張03-04放到另一個folder

推薦 留言 9 / 13 的問題討論
寄件者: 打什肥佬傳送時間: 7/10/2004 13:16
Yes...贊成.....d 對手都唔同了啦....

推薦 留言 10 / 13 的問題討論
寄件者: 卡富芝屎傳送時間: 8/10/2004 14:26
最佳球員, 我都會選Alex...

推薦 留言 11 / 13 的問題討論
寄件者: 三都主Alex傳送時間: 9/10/2004 13:37
各位,
Thanks for your vote! 但我選 Gary 及阿政, 力保不失

Alex

推薦 留言 12 / 13 的問題討論
寄件者: 陳達沙傳送時間: 10/10/2004 0:04
Alex,

你太客氣了,其實那晚我的表現,我覺得不太穩定,都是靠太家,才能力保不失,但係,我覺得自己已開始融入球隊,夾得比之前好得多,下一場我會給自己多一點信心,來報答大家o
雖然救了一球單刀,但隻腳腫左,好彩已漸漸消腫,下場應該無問題o
特別嗚謝阿政的提場和鼓勵o

明天16.00點阿基在維園有練習賽,我會去睇波,你會來睇嗎?

Gary

推薦 留言 13 / 13 的問題討論
寄件者: monsterchik傳送時間: 13/10/2004 12:16
我都選gary, 雖然他新加入, 仍然有待融入球隊, 不過, 他救了單刀波, 否則, 被對手領先便好麻煩.