登記成會員
搜索
查看: 11996|回復: 10

MIZUNO越野跑鞋 - Wave Ascend 5

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今年毅行決定在平路要跑後,就決心要找尋一雙戰鞋,經朋友介紹及親身感覺後,就購入了MIZUNO的「Wave Ascend 5」了!
明晚會正式落場一試,且看感覺如何!

Screen shot 2010-11-03 at 12.00.16 AM.png
如果 ok 我都買番對
$500左右,做工不錯,而且輕身!
美津濃出開跑鞋, 保護好好而且輕, 兼且日本品牌適合亞洲人腳型, 未開光鞋身尚算柔軟, 價錢相宜, 好貨.

要再高級享受就非提 ACISC TIGER 莫屬, 有跑鞋"勞斯萊斯"之稱, 穿落更加貼腳, 保護更充足, 特有 GEL 避震, 見毅行好多外國大件頭都著便知好貨, 價錢略貴
回復 4# c_Foo

一步一步…
以前著merrell都覺不錯,後來經驗多左(麥徑靚左),就著跑鞋,而家又專D,搵D中價越野鞋…
將來?

Salomon、Tiger、Mountrail大把等我試…
上年練毅行著對merrell成日腳痛,聽cfoo買咗對tiger行,掂
跑山鞋呢期愛 Adidas Supernova Riot 3  

集合咗 Adidas 多年造鞋科技 + Salomon 避震 + 馬牌底
聽講 alexphoto 都要買鞋,唔知買左邊對呢?
聽講 alexphoto 都要買鞋,唔知買左邊對呢?
我都係呢款, 但唔同色。經過Lantau 2 Peak 實地測試後發覺真係好正, 個底好軟, 吸震一流。鞋身夠寬, 唔會夾腳指。
不過遇上路滑會好跣, 可能係因為鞋底d牙太勁, 以至與地面接觸面太少, 但當在沙石或乾的石頭面上都抓得非常穩。
最重要係勁輕及透氣, 濕咗後跑一段路就乾番。
好!有霸氣
幾時有空出來練山?