登記成會員
搜索
查看: 11931|回復: 6

非常好用iPhone GPS 行山/單車/跑步紀錄app - MapMyHike

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

之前用iphone的GPS紀錄行程用MotionX都硬係覺得麻麻地,後來發現呢個app,在即管一試的心態下,發覺呢個APP真係正!

首先,佢係和網站自動連系,登記/登入左之後,回家就可以有所有資料,包括路線、高度、速度等…
佢仲會問你今次係「bike/hiking/walking/running」
總之fit哂需要。
IMG_0833.jpg IMG_0834.jpg

一開個app要我register開個新戶口本應覺得有D抗拒,不過總算唔係好煩就登記到。
之後基本上就好易用。
同埋佢自動放上網站,只要去佢官網,再登入,就有哂所有資料!
Screen shot 2010-10-09 at 7.20.37 PM.png

講多無謂,有iphone又想紀錄自己workout及路線,絕對要試!
仲要係free app! 正!
試試先....
Screen shot 2010-10-14 at 1.19.00 AM.png

Screen shot 2010-10-14 at 1.19.12 AM.png

佢仲有個日曆式的紀錄,咁就可以清清楚楚睇下「飛行里數」啦!
用 NIKE 果個好似簡單 D 喎 .......
回復 4# wongfai

係? 未用過,有待你分享下啦~
回復  wongfai

係? 未用過,有待你分享下啦~
Homan 發表於 14-10-2010 04:29 PM

總之簡單易用.... 介面清楚 .... 仲有語音提示... 響 IPOD SET 打氣歌... 等等 ....

其餘內容請善用瀏覽器搜索功能 ~

http://nikerunning.nike.com/nike ... K/what_is_nike_plus
回復 6# wongfai

搜尋唔夠嘅… 最緊要係用家報告~

咦… 要比錢同埋要著nike+鞋啵… 唔…