登記成會員
搜索
查看: 5965|回復: 7

iPhone HDR 試相 - 廣州南站高鐵站 (相多,請耐心等候)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

iPhone 4 推出了一段日子,最近才留意到原來內置了HDR (高動態範圍照片),而且效果不錯。
最近因工作關係到過廣州南站高鐵站,就用了HDR來拍了一些照片,讓大家看看南站是如何,也可以比較一下HDR的照片吧!
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
有咩分別 ?
回復 2# wongfai

看0723和0724就比較明顯可見分別
0723的暗位基本上很暗了
0724的暗位光得多
老實講同用單鏡 + PS 做出黎既效果差得遠,真係得淡笑。但今年興 HDR 攝影為吸引人購買不得不加這種原素。
老實講同用單鏡 + PS 做出黎既效果差得遠,真係得淡笑。但今年興 HDR 攝影為吸引人購買不得不加這種原素。 ...
hawaiiandaily 發表於 6-10-2010 05:39 PM

iphone 又點可以同單鏡比呢?

Homan :
係咪要上左 iOS 4.1 先有?
iphone 又點可以同單鏡比呢?

Homan :
係咪要上左 iOS 4.1 先有?
sunnyslhf 發表於 6-10-2010 11:17 PM

冇錯.... ios4.1 新加呢個FUNCTION , 所以我都唔明點解樓主話用左咁耐最近先發覺...
回復 6# wongfai

因為唔知囉!
唔知佢加左呢個function,以為之前一直都有囉~~
回復  wongfai

因為唔知囉!
唔知佢加左呢個function,以為之前一直都有囉~~ ...
Homan 發表於 7-10-2010 01:48 AM

你用左幾耐呀 ?