登記成會員
搜索
查看: 5245|回復: 8

雙十雙peak --10/10 Salomon Lantau 2 Peaks 6/15/21km

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

日期: 2010 年 10 月 10 日

上年有參加嘅都應該知道 2-peak 有幾辛苦,條路雖然唔長,斜都唔係問題,而係上斜落斜 d 石級非常高,需求技巧及體力都比較高。

今年行逆走路線,由棧道上應該比上大東容易少少。

Dash20 隊員可當訓練課,建議參加。

上年相片 (http://eggstudio.com/gallery/main.php?g2_itemId=12571)

上年呢個真係tough!
不過如果反方向行應該easy好多…
原班人馬參加喇!
回覆 2# Homan

肯定容易好多。上年好多人行完大東鳳凰後已出現疲態,大腿乏力,之後仲要沿棧道狂落斜,膝蓋負擔好大。但今年逆走,先沿棧道上斜,先再由鳳凰過大東再落山,條路好行好多
如果易行少少我今年都想參加..
而家日日坐office,昨晚訓覺時驚覺自己好似有左3個月咁
31/8 前報名有 earlybird, 我已報 21km, 有冇人參加?
我都報左21km, $218.24係唔係early bird price 呢?
$218.24 係美元轉港元,你用佢地個網上 payment 比錢就要比多 $18.24

我用 HSBC online 轉帳,齊頭 $200 ,之後 email 番張 receipts (screen capture) 就 ok
shit....miss early bird again