登記成會員
搜索
查看: 7441|回復: 7

香港之心

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

友人為一睹冷門景點香港之心,幾個月嚟不斷從網上及行山朋友中打探位置及路線。今日出發並成功搵到,有幸一睹 "香港之心" 。

為甚麼會搞咗幾個月?事緣友人的友人相信網上的零碎資料,上月組團前往,但撲空而回。經今日經驗後,證實所有網上可以找到的資料全部錯誤,估計原因係一如探險版做法,不願公開正確位置。

相信呢個地方好少人知道,個海灘仔丁點垃圾都無~
但如果我講你知正確位置,我諗你會哈哈笑~~

(要看香港之心,必須於特定時間於特定位置,配合陽光角度,方可看見......你要記得今日乜嘢天氣 / 氣溫...... 其餘嘢出嚟先講。)
is't here? the "heart" seems match the shape
在較大的地圖上查看22.357331, 114.374445
收得好密下,可以 Group 入探險版 haha
先幾日有同事去搵,但靠網上 d 流料(佢去完先問我),而且陰天,結果撲空而回。
我「聽聞」過在哪,年年毅行都經過的位置,對嗎?
只係經過附近,而且要就啱時間先睇到個心