登記成會員
搜索
查看: 6321|回復: 14

深圳松山湖之旅 ﹣ MTB、RB、小摺大召集!

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

各位,小弟朋友Sogi (上次去大帽山踩我架小摺果位)一向是小摺支持者,而身在深圳工作的他,邀請小弟及朋友在周日(日子待訂)一起到「松山湖」環湖。

小小資料by Sogi:
东莞松山湖环湖一周33公里大概一个小时,湖光山色很好享受, 旁边就是Grand Haytt
Hotel可以饮完茶才出发呢。

http://www.minidg.cn/space.php?do=thread&id=165
http://dongguan.regency.hyatt.cn/hyatt/hotels/index.jsp

有把打有性趣嘛?
有興趣, 但點運架單車上東莞?
Sogi 會開車,可載3架車~
如多人,在香港搭直巴,仲方便~
不如你定個日期。我就 19/6 及 20/6 唔得

今個星期六及日都應該 ok。(prefer 星期六)

至於 26/6 , 27/6 就大多數 ok (因為星期六唔駛返工)
今個星期六至21號我不在港,26/6,27/6 ok 。不過環湖會不會短了些,有冇長些路線可提供
回覆 3# Homan

直巴可以上單車? 另收費? 過關要隨身嗎?
No extra charge and of course you need to take down the bike while passing through immigration.
仲要放入 X 光機
回覆 8# egg_studio

唔駛啵
上次我上大陸,直頭摺又唔駛轆又唔拆,推住咁過關就OK~
過關係唔駛拆轆 (淨係上火車要) ,不過規矩上要入 X 光機 (不過海關人員多數都唔理你)
Homan 兄, 我看見有點心動, 可否比多些資料, 是否早去晚返, 咁大個仔未試過踩單車去咁遠, 不知可以應付得來呢~~
回覆 11# wingwong

wingwong 兄,小弟上次跟Garfield兄及其朋友上大陸踩都係人生第一次!
我地計劃都係早去晚番,大家有家有室,費事過夜惹人懷疑…

大家主流係26,27號,但係小弟當日不在香港…
不如1/7或者3/7?
大家得唔得?
1/7或者3/7 未知得唔得
oh, I may go to Vietnam on this weekend, have fun!
I may go Vietnam too....