登記成會員
搜索
查看: 8029|回復: 24

6月5日深夜飛Bike

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

星期六晚有冇人有興趣?
路線有以下選擇
1.青公---屯門
2,吐公---大尾篤
3,將軍澳工業區
既然咁早約定,我或者可以駕車~

不過我11點後先得!
星期六晚我有飯局,唔得。
有興趣 1,2 就 Willy 去才考慮。
唔洗就我lu,因為我架車已經舉咗,下次踩山要租車,踩大埔要搭火車lu
咁等天氣好轉,搞次河背 or 環塘啦
舉左? 架車賣左?
河背,好想搵日全day free嘅攪番日大帽山單車旅行.
係啊,架車賣咗lu,屋企停車場加租貴到PK, 牌費貴,平日又好少楂,租貨van去踩車仲化算
去吐公踩車已成絕響
上大帽山好啊… RB 又得、小摺又得、MTB又得!得左!
但我地指嘅大帽山係從荃錦坳 --> 河背 --> 環塘 --> 監獄 / 黃金海岸, 要有牌 + MT bike only

如果 9 am 前,仲有 2 條路線,但唔可以公開講。
回覆 9# c_Foo

租車都唔係貴,而且租得幾次後就會同位師父私下 deal, 唔經電台就再平 d 。(其實平時揸車油錢 + 泊車 + 隧道貴過租車好多)
其實深夜飛吐公唔係唔得, 我有以下兩個方案
1. 踩大埔公路走,屯門的朋友如唔想踩返去,可暫時放係我個倉
2. 要問問粉嶺停車埸主肯唔肯收留你架車,待來日再去取回

我個倉提供代客泊/取車服務, 價錢視遠近而定
回覆 12# egg_studio

哦… 我以為係咁沿馬路踩上山頂添…
如果比我選,大帽山--> 河背 --> 環塘 --> 監獄 / 黃金海岸呢條路好玩好多,相對又唔辛苦,因為 90% 係落斜。

你攞咗 MT bike 牌未?
回覆  egg_studio

哦… 我以為係咁沿馬路踩上山頂添…
Homan 發表於 2-6-2010 07:13 PM

不過呢,如果踩 MT bike 的話,某 d 時間響某 d 位會有多個路口,不過唔公開得 ...
回覆 13# alexphoto

拆前後轆入袋咪解決晒~~

拆前後轆入袋咪解決晒~~

Check個大角咀某大倉64平方呎要四佰八十幾蚊一個月,alexphoto你租緊幾大幾多錢?
咁大角咀平好多喎,我個4呎x4呎都要$490,但地方企理嗎?24hr自由出入?