登記成會員
搜索
查看: 3829|回復: 8

深夜飛 bike 後記 12 May 2010

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今晚我 + Willy + C_Foo 吐露港練車團,大部分時間落雨,返到屋企淨係抹車都成桶水黑晒。

疑因天雨路滑,於明星海鮮 (即孰煌石舫) 前遇兩位單車少年,其中一人炒車,救護員及警方在場施救。

首先我要係度多謝Willy,係半夜兩點鐘車我返屋企,即時感受到人間多麼的溫暖。

另外經一事掌一智,條後呔漏氣我以後一定要帶士啤軑,否則下次返屋企真係冇咁好彩
C_FOO 後呔爆左? 補呔都唔得咩?
唔係爆係漏氣, 支泵真係救到命, 不過真係笑到肚痛
下?可以「笑到肚痛」??
快分享!
話說係屋企準備出車, 發現條後軚冇哂氣(從星期六晚踩完青公), 都知唔正常泵滿又唔覺即漏就出車去美孚, 沿途停燈位都檢查下條後軚冇問題, 到美孚見 Willy 時後軚淋咗不少, 跟住出車科學園用 Willy 手泵再泵泵後軚都頂得住, 接住踩去大埔食飯又 checkcheck 發現後軚又淋咗再用 Willy 手泵再繼續, 今次冇咁好彩三條大漢泵極都唔掂, 正當極失望之時我就再攞出金剛棒(我支黃金手泵)比 egg_studio 睇(因為腦海裡面成日以為要有adapter先泵到法咀), 好戲在後頭, 發現竟然可以泵到(小弟當場瘀爆), 更邀請兩位大佬 egg_studio 同 Willy 三個猛男以背脊擋著人群, 恐防將我地(應該係我)既瘀事公告香港各大討論區 ~~

溫馨提示 : 買手泵(救命泵)真係攞嚟救命, 唔好信 size 迷你, 果一刻泵到就係泵到, 泵唔到就不斷小老母, 個人有兩點強烈建議 1)泵身一定要夠長可省氣省力, 2)一定要有軟喉就唔使就得咁辛苦, 以我支泵據稱可打 120psi, 實質打到8成左右.

請問綠色線個段發生咩事, 撞穿牆?定係E.T.上咗車?
我上次係大埔海都記錄到呢個怪現象, 莫非大埔有外星人
我地行 short-cut ,穿牆過。
原來你地都係X-man, 早講嘛,大家係自己人