登記成會員
搜索
查看: 8161|回復: 19

2-4-2010 沙頭角dup 骨 + 睇單車嘢

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

2/4 星期五我會上沙頭角 dup 骨,順便會去果間"好大"單車鋪望下嘢,主打想搵套大裝整車工具箱 (因為深水埗、粉嶺都冇,仲要冇得訂) 旺黑有,但比 X 寶貴 2 倍)

同埋睇埋某牌子 saddle 嘅老翻版。

當日有冇人同行,或者有冇嘢要順手睇埋?
小弟有興趣,但想知時間?
Around 中午出發,響粉嶺火車站有沙頭角巴士直達,如人多諗住響小肥羊打邊爐 (我另外有 d 大笪地非會員都可能去) 記得帶回鄉証,不需禁區紙。
請問正骨or邪骨? 我本來都約咗d friend上去按摩, 但有女性朋友, 所以只能去正場, 我會去南山果間"狄卡隆"然後夜晚約咗阿昌食飯, 我pm我個國內手機號碼俾你
回覆 4# garfield

對,就係呢套。不過佢賣 $599 好似貴咗 d, 響旺黑都係標 $4XX

除我之外,全部都係妙齡少女,所以可能放低咗佢地響修甲鋪後我自己去單車鋪。

我去果間都係正骨,叫X "木射"風情。(如果邪骨應該會響風月區開 post)
My friend just bought me one from Taiwan and cost NT$1900.
你果套係台灣造 or 大陸造?

響 X 寶就標緊人仔 198 , 但未連運費。如果響沙頭角賣 around $300 我會買,如果太貴就幫趁番香港 d 鋪頭。

不過我見過有另一套仲多 d 嘢嘅 box set

事實上我需要係拆飛輪、大餅、BB、"鄧" rim 嘅工具 (圈住果 d),其他工具我整車果套嘢都有。

某牌子 saddle 嘅老翻版 ,係咪 fi'zi:k,係既話隻Gobi三舊半人仔之內掃一隻
三舊半? 係真唔係嗎?咁我見到就幫你買。有乜顏色一定唔鍾意 / 鍾意?

不過我就唔會用三舊半買老翻。我寧可 cheap cheap  地買平嘅牌子嘅真貨。
幫我買set你果隻小巧單車工具,如果有整鍊果set,就要果set,thank you
回覆  garfield

對,就係呢套。不過佢賣 $599 好似貴咗 d, 響旺黑都係標 $4XX

除我之外,全部都係妙齡少女 ...
egg_studio 發表於 31-3-2010 09:04 PM

kay wong,沙田角會唔會有平既單車配件/服飾如單車褲/helmet
我仲想買放單車個個袋同尾燈...
三舊半係set個射程範圍大d啫,因上次樂園路睇Saddle価錢$150~$350不等,費事差果廿蚊買唔到(車費都返嚟),原価$900,顏色黑/白冇所謂,至緊要手工靚仔收貨。
回覆 12# hongdonald

你嘅 budget 係幾多先?你想要嘅嘢一定有,不過計埋匯水係咪平過香港就另一回事。

尾燈鴨記 (我地用緊果 d) $25 一對,入 2A or 3A 電果 d 都係幾十蚊貨仔,冇乜必要返大陸買。

衫褲鴨記都有 (呢度有位會員都響鴨記買咗成套,都係三百幾,質地 ok 又見得人)。你要 d 料靚 d 或靚款就最好自己行下香港 d 鋪頭先,何況 size 都要你自己試,我又唔知你品味。要平就去鴨記,要來路貨就去花園行果間 X 榮。如果你去你樓下間 X 牛,打過八折就係其他單車鋪嘅價錢。我冇響大陸留意衫,但來路貨響大陸一定貴,因為要入口稅。祖國貨就要睇下質地 o 唔 ok ,我會留意下。

袋我會幫大家睇下幾錢。

小型工具 (好似我果 set 但另加拆鏈器) 香港買 around $150-$200 ,不過係有牌子。我用緊果套香港買 $60 但冇拆鏈器 (因我已有一個拆鏈器),如果大陸平就幫你買。
kay wong,沙田角會唔會有平既單車配件/服飾如單車褲/helmet
我仲想買放單車個個袋同 ...
hongdonald 發表於 2010-4-1 08:49

我可以好肯定咁答你........"沙田角"一定唔會有!
我confirm左8點要到廣州,所以我6點左右就要離開... 大把時間!
由沙頭角搭巴士去深圳火車站要 30 mins, 人仔 $3
由沙頭角搭巴士去深圳火車站要 30 mins, 人仔 $3
egg_studio, saddle 已買, 請放棄入貨, ths !
有報告,請看新 post