登記成會員
搜索
查看: 29584|回復: 13

真心說話..唔好睇完就算..諗諗佢

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

肥輝:呀順同homan講得有道理架..!!
無可否認就現時發皇嘅人腳...我相信如果同人地逐個秤...一定秤贏..!!
我都明白你嘅心態..出7個你認為係最強嘅..場波邊有得輸吖..!!..但往往就是這樣..敵人便很易看穿你路而作出針對嘅踢法...!!
落場比賽就一定要配合戰術和人腳..對不同嘅對手就要有不同嘅戰術和不同嘅人腳..!!
不過呢啲嘢講就易,做就真係好難..但唔去改善..又係另一個原地踏步..!!..如要一嚐冠軍嘅味道..就真係要諗一諗呀..!!

其實大家有冇留意 , 一路以黎每一場羸既波 , 唔係我地打得好 , 而係對手打得差咋 ...  ... 全無隊型 ; 就呢場波黎講 , 上半場踢左一半都知前半場球員同後半場球員有相當遠既距離架啦 , 好喇 .... 下半場開波你有你講 , 佢有佢繼續踢 ... 天氣凍走唔郁就 14 個人都走唔郁架啦 ... 甩左響隔離行兩步迫番下都好丫 ... 冇既 ... ( 輸波關鍵 ) ; 其實領唔領隊 , 有冇人叫住踢 , 咩野陣容戰術係其次 .... ( 本人 ) 覺得一直以黎都有講既就係 ... "控球在腳"為首既踢波 ... 亞譚 講得岩既一樣野就係出 7 個認為最強既就得 ... 係呀 7 個裡面個個 d 個人技術幾好又點丫 .... 得 三兩個係有用腦去踢 , 其他果 d 好似 set 左 program 咁 ... "攻,攻,攻,攻,攻" ... 轉唔到身又攻 , 前面唔夠人又攻 ....  , 可唔可以用下腦 , 精番少少 比番冇人迫既隊友再搵個第二個容易前進既機會呢 .... , 個波起碼響番自己人道 , 唔駛怕喎 ...球證唔會吹你 pass back 又或者 30秒架 ... 咁樣踢會唔會舒服 d 呢 ... 場外睇既人係咪會睇到隊波係識踢呢 ... ; 如果連馬騮搶波既道理都唔識既話 , 不如去玩花式足球吧 ~~
吐痰罐主席,我亦多次講過,踢小型球後防的重要性,我今年亦銳意加强防守,重金找來阿基全仔。我亦知道兩閘強弱可分勝負,4强賽事我把金水踢左边,阿青踢右边,黃輝踢清道夫,中場我左奴隸阿肥咁既陣容注吾注重防守呀?後備得吹時巴龜,最失望系阿基耍考試最後5分鐘先來到,阿老人順影都吾見,電話吾聽,吾知以為死九左,全仔踢兩場後話溝女大過天,以後吾會見。球賽上半尚算順利贏1粒,下半場我亦講過話阿水感冒踼吾到,局住換入巴龜頂上,奴隸踢左後,我又想問問各位孔明我咁做又啱吾啱呀!吾通聽呀老人順講將浩民打前鋒呀。我亦想講,踼呢D一場決勝負比賽,往往很多變數,場波吾怪得任何人,系輸比兩个符轆罰球和一个混亂角球呀各位孔明先生pkpkpk

肥輝又唔駛咁話佢地「孔明」
賽後檢討對球隊係有建設性的幫助。

當日的確有好多變數,調動亦捉襟見肘,所以換人決定我覺得ok。
唯一一樣缺少的,係開波前對整隊球隊的「說話」。

如果係瀑布,你估我半場會講乜?
我會叫哂d人一齊,同大家講:「下半場我地無左呀水,奴隸落番來,巴西龜入來打前,咁呀肥要注意落多d來…」等等…
等大家有個比較清楚的概念,知道應該點踢。

唔好以為我地個個好波就自然會醒目,有時提點下,真係會爽d架!
大家都係想發皇好,有則改之,無則加冕!
其實果晚我個人認為由阿青踢清道夫,黃輝踢右閘,奴隸踢番左閘,肥輝中場、左邊巴西龜右邊小肥(因巴西龜係一位球星 ,要比佢正選落場踢先專重佢老人家 。要佢做後備 ?我做就可以 !)對手比我地入左一球後即刻醒晒兼且知道個人技術吾及我地就用體力黎衝撞我地後防,己隊被對方突如其來的踢法攪到不知所措,就係因罰球同角球咁就比人埋單

回復 3# 的帖子

肥仔輝唔使咁激動...我喺呢到無話邊個啱邊個錯...!!
再者亦都無資格去評論...因為我都無睇過你地踢...只不過係好粗略咁講吓我嘅意見..!!
我所提及不同嘅戰術就係黃輝講嗰啲...佢當時在埸...可以深入啲去分析比大家聽..!!
有討論先有進步架...最好就係每個球員都上黎發表吓自己嘅意見..!!
我都不便喺到講咁多...交翻個波比發皇球員先...各位下屆努力吧 !!

回復 4# 的帖子

"唔好以為我地個個好波就自然會醒目" 認同 ~
原帖由 fatfai 於 2008-12-19 02:55 發表
吐痰罐主席,我亦多次講過,踢小型球後防的重要性,我今年亦銳意加强防守,重金找來阿基及全仔。我亦知道兩閘強弱可分勝負,4强賽事我把金水踢左边,阿青踢右边,黃輝踢清道夫,中場我左奴隸右阿肥咁既陣容注吾注重防守呀?後備得吹時 ...
(吾通聽呀老人順講將浩民打前鋒呀)!大家都看到呢!
肥輝的自以為是!妄自尊大!嘅行為在這句一一表達得一清二楚!

剩係你識踢波咩!你最錯嘅唔係冇報(恩恩同學)?而係對隊友們嘅信任及尊重!王昏和吐痰所講的就是一大鐵証!我相信其他隊友的戰鬥能力一定不比你差!在乎你只是活在你的足球世界裏?再一次證明此金句:遲純了的創造力,破壞了和諧嘅氣氛! 阿門!願主保你大(肥輝)!

回復 1# 的帖子

(落場比賽就一定要配合戰術和人腳..對不同嘅對手就要有不同嘅戰術和不同嘅人腳..!!)肥肥:請以後熟讀此格言!~才去參加比賽呀!
原帖由 waishun128 於 2008-12-20 22:10 發表
(吾通聽呀老人順講將浩民打前鋒呀)!大家都看到呢!
肥輝的自以為是!妄自尊大!嘅行為在這句一一表達得一清二楚!
剩係你識踢波咩!你最錯嘅唔係冇報(恩恩同學)?而係對隊友們嘅信任及尊重!王昏和吐痰所講的就是一大鐵証!我相信其他 ...
更正:遲鈍了的創造力,破壞了和諧嘅氣氛! 阿門!願主保你大(肥輝)!

回復 10# 的帖子

waishun128我淨系想問4強嗰晚你死能左去边呀?

回復 11# 的帖子

天氣凍更係裝暖氣啦

回復 11# 的帖子

肥輝:果日我會聽支笛咩!我排陣及調動球員?我經常提著要有一個
迷?對隊友信心及尊重已是球隊的致命傷!
成首發守籠!大隻佬踢到前鋒!巴龟係青年?
連最後趕到你都灑手唔換嘅!你係百佳!
(以無法為有法!以無型為有型!)才可發揮到對足球嘅死蠢!

回復 13# 的帖子

你个PK去左边呀?