登記成會員
搜索
查看: 25151|回復: 10

4強止步

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

又比塊木頭搞死,下屆再來吧大家!
原帖由 fatfai 於 2008-12-15 22:59 發表
又比塊木頭搞死,下屆再來吧大家!
2007(8強)2008(4強)2009(?)!再一次證明(木頭凌駕於大海之上隨波傲遊!哈哈你話木頭強定大海強呢!最終那句(低估左別人,高估左自已!)攞個盃仔放落屎坑啦!肥肥!

回復 2# 的帖子

下屆淨做領隊啦!PK順我亦講過吾驚奔聯,最驚點乜科技儍仔亂咁衝呀呢班PK。

回復 3# 的帖子

發皇下屆人老珠黃
兩球騎呢罰球,吹乜賬PK
原帖由 tracy 於 2008-12-16 00:11 發表
發皇下屆人老珠黃

...乜原來對點擊科技呀...???...
點解會輸架...???

回復 3# 的帖子

肥肥:我一早說過亚機唔到、你一定衰硬啦!
我做領隊一定要從新排過陣!有幾位球星會列作後備包括你和左眼等、、幾位)!一隊球隊要成功:
(1)不要小圈子足球(左眼望右眼)永不進步!

(2)不要自以為是:對不同球隊,要作出合適的陣式
(3要妄自專大:高估自己、低估別人!
以上各點肥矮仔領隊你全部做齊、請鼓掌!

唯一做對的是(原地踏步,除舊迎新)!
錯在用人不當!善哉、善哉、、亚門!!!
最后一句:矮仔光輝而過,人而歲月摧人!
                 若嘗捧盃滋味,僑联康樂足球!

或者咁講,大家無一個好似leader咁o既角色,去真係叫d人點做。
我o向瀑布,o岩又好錯又好,叫做有個「領隊」去做呢樣野丫嘛!唉… 又要下年來過…
對著呢隊對手,其實踢落就知我地係6/4波,我同黃輝/阿清話,只係會輸大意…
點知言未畢,就先輸一球解圍空氣變單刀的波(我其實仲可以守好少少…);
之後仲比人罰球補中(呢球就真係怪大家唔夠醒,竟然擋出後比人禁區頂補中,而且就算唔入,門前都仲有條友仔);
好在唔駛一分鐘就左腳拉遠柱追平;
但係又唔駛好耐,角球解圍不遠比對手遠處又射入一球;
之後我地反撲無力,仲比人入多一球空門…

個人見解係我們在半場領先一球下,沒有集中防守,反而更換入攻擊球員,令後防反而比上半場更弱,結果在對方狂攻下連翻失手,我們也少有地失4球!

回復 7# 的帖子

我吾九知呀pk、開波得9人,你个pk吾知死能左去边度死,電話又吾到,後備得吹時和巴龜,上半場贏1粒,下半場阿水話感冒吾想踢,咁出乜能人呀,出你条毛出黎啦PK

回復 9# 的帖子

死蠢:你可用成首發做龙門!大隻佬改打中鋒!
配合小肥爆破咪得啦!起碼和波都仲有機会啦!
最後由命運安排射點球或擇毫!好過4強止步!
還有:發皇总是一定要將敵力至於死地才收手!錯嘅!
踢淘汰賽就是咁奇怪!注重防守的一方往往就得到最后勝利!
原因在於對手懂得戰術的運用,盡量收緊自己的防線。失球后以勤力的走動來補充技術的足,發揮到团隊精神!踢左成拾九幾年盃賽!連這點都不明,點打比賽呀!你話對手騎呢?你班發皇嘅廢柴(仲係濕左個種廢柴)咪更加騎呢!各位騎呢球星!去食蕉呢!