登記成會員
搜索
查看: 6656|回復: 8

高清盒有冇好介紹?

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

有版友問時下邊隻高清盒 ok? 大家用緊邊隻不妨交流吓心得~~

新正頭,不妨毒毒 d 版友 (我就毒緊買 Slingbox)

我用緊 8 仔 HD2008, 基本上同好出名果隻 838 係一樣,只係個樣唔同。

性能方面:

好:

劣:
  • 單 tuner,
  • 耐唔中 EPG 會冇咗,要 boot 機先有番
  • 有時錄影會同一個節目錄兩個 copy
  • 總之耐唔中梗會有 d 問題,要 boot 機先正常番
咁可唔可以用 Slingbox solo 搖控 boot 機?
因為 8 仔個總掣係要「啪」落去,所以 IR 做唔到,Boot 機就唔得,on/off 就可以。
上年用緊隻OLEVIA無啦啦死機,及後買左隻8仔HD320GT
好處: 有雙tunner,介面簡單,用法容易。預錄操控容易。
壞處: 當睇返預錄節目時,若果一開始想快過,有時會hang hang地。
壞處: 當睇返預錄節目時,若果一開始想快過,有時會hang hang地。

呢個問題我都有,我仲以為因為我用 external USB harddrive 引致,原來內置一樣死。

咁你冇咗部 OLEVIA ,冬天點算?
我唔需要錄影功能,有咩機頂盒平靚正好用呢?

OT 一下:以下條 link 有介紹 Slingbox 新既搖控學習功能
http://www.slingcommunity.com/fo ... supported-Devices./

Slingbox 搖控學習網頁:
http://betaremotes.slingbox.com/

睇落幾好喎!
回覆 6# Saotome88

咦,原來有新嘢,等我今晚試完再出個報告先。
期待試用報告
有報告,請見另 post