登記成會員
搜索
查看: 4264|回復: 5

3D 電影 / 電視

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

英國會於今個星期六以 3D 直播球賽,雖然唔知實際效果會係點,或者會唔會睇到頭暈?香港未知幾時有呢? (當然就算有,我都係覺得最初只係會響 NowTV 或 pay channels 先有得睇)

講開 3D,大家記憶上睇過 d 乜野 3D 電視/電影呢?

我:
1) 大白鯊 (唔記得第幾集)
2) 咒樂園 (BoBo "息影" 之作 )
3) 某幾年 TVB 台慶就會 xx 癢搞 d 3D 台慶開幕片段
4) 每個 Disneyland 都梗局嘅 3D 電影

仍然期待嘅 3D 金瓶梅!!
我本人對3D遊戲既期待仲大,就好似電影「GAMER」入面玩3D第一身槍戰咁,又要跳高,又要轉身,又要趴低,真係寓玩樂於運。其實XBOX都開發緊用體感去取代手掣玩遊戲,希望未來幾年後可以量產。
大白鯊第3集
報紙寫龍門救波個陣真係好似置身現場一樣,個波飛緊埋你塊面咁
不過MTR有張電影AD(周董個套新戲)係用所謂既3D技術去整,睇到我眼花,好似細個儲個D閃CARD一樣..
報紙寫果 d 信佢一成先啦,細個睇大白鯊時條鯊魚都好似一淡咬落我到㗎~~~

雖然科技會進步,但 3D 最大問題係可能睇到頭暈,另外從電影角度去諗,將來可能好多電影公司 (特別係荷里活) 會拍一 d "為 3D 而 3D " 嘅垃圾戲,就好似當年 CGI 技術成熟後,一年梗有幾套純賣弄特技但劇情 嘅電影 (當然香港都出咗套"風雲 2")
報紙寫龍門救波個陣真係好似置身現場一樣,個波飛緊埋你塊面咁
不過MTR有張電影AD(周董個套新戲)係用所謂既3 ...
hongdonald 發表於 7-2-2010 11:01 PM

既然你睇到頭暈,倒不如當年睇 "咒樂園" 好過睇周董,話晒都有李籠兒個胸 3D 咁彈下彈下啦。