登記成會員
搜索
查看: 6308|回復: 14

和花亭~行貨

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

真想說一句,他媽的,又比d連鎖店昆水..

是咁的,星期六晚,係高山劇場睇完show後(悶到訓..係我先肯陪你ja,曹姑娘..),行番去tst,見有新商場開幕,一於走上去試試~見呢間叫和花亭既食店幾多人下,就比佢昆左入去,食到一半曹姑娘話比我知係chain store先知奶野...

三文魚+帶子sushi,百佳貨色,帶子一D都唔新鮮..三文魚係就係幾大件,不過感覺麻麻..

細個睇日本風情畫得知箱壓sushi既制作過程,咁大個仔都未食過..咪叫來試一試,學photomarket各大食家話:"太港式風味"

全相,之後仲叫多少少野食的,不過嬲嬲地冇影相..

呢個係刺身三食,落單時個哥哥仔好串,"先生,呢碟野每樣刺身得三舊ja wor",我心諗"夠唔夠食係我自己決定,唔洗你再hard sell其他野..

分分鐘我老媽子既炒蛋比佢更好食.最好食既仲係澳洲牛奶公司!

呢個還可以,不過我覺得太多salad sauce..

落單時,哥哥仔好刻意咁講,先生,真係冇點你,呢個係我地既師父推介.同日本食既即開海膽無分別,我禁不住佢係咁煩住我.即管試試,同曹姑娘一人$17.5,心裡又係一句"你奶奶的".TST East某日資酒店buffet既海膽值8分,呢件野頂多值3分..

"特大"帶子sushi,同regular個個無咩分別..又係師父推介..

仲叫多左個天婦羅uedo,炸粉好厚..uedo仲差過某黑底紅字連鎖店,完全唔爽..

埋單頗貴,我永遠唔會再係連鎖店食日本野..天下烏鴉一樣黑...個刻真係好有衝動中個哥哥仔兩拳..
「師父推介」,又無話一定好食…
To Alman:
貴夾唔抵又唔好食啊
「師父推介」,又無話一定好食…
Homan 發表於 11-1-2010 10:32 AM

埋完單真係想搵個靚女waitress"中出"補數..
"師父推介" 都要睇下佢係咩級數先作定論吧
師父一出手, 便知有沒有!

可能你先至係師父喔
N年無去和花亭LAW......
和花亭 = 板長 = 港式

如果你有機會 (當你某一天覺得挪威三文魚是垃圾) ,你或許會發現最好的日本海膽不及香港本地海膽

香港有出海膽(唔會係流浮山個d掛?污染到咁)?
他日搵到$,真係想試下全城最牛b既見城~

借位

評分

參與人數 1積分 -1 收起 理由
egg_studio -1 文不對題--- 開新 post 啦靚仔!!

查看全部評分

回覆 9# hongdonald

香港海膽唔係成日有,響西貢唔知邊q度有個養殖場。d肉係鮮紅色, size 大過日本海膽

污染問題,不見得日本個海特別乾淨......
我知在哪…
有無興趣出個團一齊行山食本地海膽?
我有性趣的,奈何要夾齊人
頭先5分鐘食哂家母整既飯,攪到有d胃痛,同10月個陣一樣,食左兩個steak set lunch,之後行山面無血色,比原來更膠
有好野食我實去
我之前響西貢海鮮檔食,檔主話個養殖場響乜乜乜度,當時聽完唔記得,原來響 M1 附近。