登記成會員
搜索
查看: 5105|回復: 3

毒品介紹:Ness carbon handling bar

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

浮誇得黎又有速度感,又輕身......  

一體化除減低重量外有冇其他好處呢?有冇 ching 用緊可分享下?

to Willy + Hawaiidaily : 有冇興趣一齊換??

TH-XP07 -- Road bike 用:未有注明重量(估計 around 300g)

TH-XP09 -- MTB 用 -- 250g

TH-XP12 -- Freeride 用 -- 320g
一體化 handle bar 只得一個好處就係型, 不過重量隨時重過輕量化 handle bar + stem
一體化 handle bar 響 roadbike 還可以, MTB 就際唔過, 承受唔到山地嘅衝力
就算響 RB, 一體化 handle bar 亦唔係咁流行,除咗價錢外, 搖車亦無咁受力,鵝頸又無得換
>>搖車亦無咁受力

唔係分體式先會有機會因接駁位而減少受力嘛?
>>搖車亦無咁受力

唔係分體式先會有機會因接駁位而減少受力嘛?
Homan 發表於 13-2-2010 02:01 AM

表面上係一體化, 內裡一樣有駁位, 如果成枝炭纖咁啤出嚟, 兩嘢就斷
一體化真係咁好, 點解 pro racer 唔用? 個個用番鋁 bar 鋁頸? 因為驚搖車搖斷囉