登記成會員
搜索
查看: 9413|回復: 24

2010-01-01 晨光第一線2010後記 + 出相

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今次晨光第一線參加者眾,計有:
1) Homan
2) Josephine
3) c_foo
4) Helen
5) Alexphoto
6) Hongdonald
7) elaine
8) 昌少
9) May
10) hk-lady
11) Vanessa
12) Willy Ying
13) Tracy (唔係海洋球皇果個…)
14) Sogi
15) Sunny
16) 仲有以「獨立單位」身份參加的Hawaiiandaily兄一營四口…

大家大約23:30 在荃灣出發,可惜因為小弟兜錯路… 
結果大家只可以各自各在車廂中倒數… sorry...

Willy, Tracy, Sogi稍後亦到達,大家就在大帽山腰下營飲食。

Resized_20100101_07.jpg Resized_20100101_09.jpg
Resized_20100101_10.jpg Resized_20100101_11.jpg
Resized_20100101_12.jpg Resized_20100101_15.jpg

大家談談笑笑、飲飲食食,大約5:00左右開始攻頂!
可惜就在此時,大帽山上打起濃霧,但無損大家興緻,繼續向山頂進發。
其中Sogi踩著小弟的單車一馬當先,人影/車尾燈早就消失於那十幾米的能見度當中。

大家緩緩而上,大約40分鐘就到達香港最高點 -- 大帽山頂。
Resized_20100101_26.jpg Resized_20100101_28.jpg

可惜,今年大霧籠罩,大家結果和幾百位志同道合的行友拍友一樣,一齊睇「天光」,敗興而回…
Resized_20100101_31.jpg Resized_20100101_45.jpg
Resized_20100101_47.jpg Resized_20100101_48.jpg

及後大家分批到川龍的「彩龍酒家」飲早茶,還好食品真箇不錯。

今次令大家失望… 所以一定會再搞多幾次!
直到有一次又看到日出!
仲有,有個別行友希望下次路線有真正「hiking」感覺… 嘿嘿… 呢個當然無問題…
Stay tuned...

其他照片: (如有需要原相,請pm我email啦!)
更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
我出場唔少呢
係大霧山倒數,環境比我想像中好,好開心呢~
李兄,介唔介意sd番d 原相比我(full size),有一兩張想去哂成hardcopy!
我哋都等左你哋好耐才開火煱食野,不過總算見到大家。如下次有露營活動可以再次參預。

另等 eggstudio 腳傷好番約埋再去馬鞍山礦洞行一轉,我已玩了多次可以引路同遊。
好呀好呀…
另開post傾?
邊個打邊個應該介紹一下 ~
礦洞 d post 最好 set 閱讀權限或暗號。
話到明係大"霧"山啦...睇鬼到日出咩...下次去巫山啦
TAM SIR我都好期待你同人共赴巫山既照片~
請問點樣post 片上來?
How big of the video?? Since the limited server capacity, video upload is disable. If you ready like to embed video here directly, I go to embed here manually.

Easy way : post 上 YouTube then copy-&-paste HTML
回覆 10# egg_studio

get it.. let me open an youtube a/c first
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
此POST如有討論無關主題「2010﹣01﹣01晨光第一線」的話,則會移除!謝謝!
呢度係出相區,新話題請在合適版塊開新 post