登記成會員
搜索
樓主: Homan

2010年「晨光第一線」活動詳情及正式報名

火.. [複製鏈接]

評分

參與人數 1積分 +5 收起 理由
Homan + 5 原來係「死雞撐飯蓋」,失覺哂! ...

查看全部評分

另外,如有人自行到大帽山,可參考以下交通方法:
在荃灣地鐵站搭51號巴士,在「郊野公園」站落車,然後沿大帽山道上行
大約一分鐘左右看到停車場及公廁,但不用轉入,繼續向前行,沿兩線車路一直上。
大約十至十五分鐘左手有一個分岔口,但不用理會,繼續前行,大約再行40分鐘至一小時就到車路閘口禁區,我地的車應該泊在那裡。
全程車路,但沒有路燈,帶備電筒就行。

有walkie的請調至ch.30
小弟情況有變,31號晚要回娘家打邊爐,要極夜先上山,大概1:00左右係荃灣,有邊個可以 join 埋一齊呢?

焦急人上
OK~我會帶備頭燈~另外alex有一部walkie係我手,我會帶埋,thx
各位大哥~我無WALKIE.....上到山點搵你地???
電話SMS啦! 因為好多位D電話係收唔到! 最好早少少電聯溝通!'
我剛SMS我電話比你!
收到~3Q
回覆 44# hongdonald
仲有電咩? 其實另外4部對講機已ready好, 邊個要可以早少少來取!(土瓜灣或尖沙咀)
回覆 41# hongdonald

呢幅係佢hongdonald有感而發的後現代寫實裝置藝術---"死雞撐飯蓋" 好心就加下佢分啦!
雖然今日知道一個壞消息,但都係好期待明天既來臨~2010會更好!
Cheers!

評分

參與人數 1積分 +4 收起 理由
Homan + 4 原來係「死雞撐飯蓋」,失覺哂! 但係有一 ...

查看全部評分

SORRY... 小弟藝術天份不足… 唔知原來係個裝置藝術!
回覆  hongdonald

呢幅係佢hongdonald有感而發的後現代寫實裝置藝術---"死雞撐飯蓋" 好心就加下佢分啦! ...
alexphoto 發表於 30-12-2009 11:59 AM

Alex兄,我在大笪地比人扣分已是習以為常的事,日日唔比人扣番幾分真係唔安落呢
回覆  hongdonald

呢幅係佢hongdonald有感而發的後現代寫實裝置藝術---"死雞撐飯蓋" 好心就加下佢分啦! ...
alexphoto 發表於 30-12-2009 11:59 AM

又駛唔駛攞張會考評分紙黎比分?

話時話,呢個未必可以 define 為裝置藝術......
咩野為之裝置藝術?
咩野為之裝置藝術?
好好好簡單黎講,裝置係牽涉到空間、時間兩者或其一的藝術作品

以我工作上所見,香港好多教藝術或美術嘅老師將立體作品話係裝置,原因一來呢班友唔識,二來裝置藝術係屬於新媒介 (new media) ,如果學生做裝置作品會考應該高分 d,所以乜春都話係裝置......
好… 廢話到此為止!
明天10:30 將軍澳出車,等齊sunny及willy (其他人等) 就一齊上大帽山。
c_foo會於01:00才到荃灣,小弟會開車下去接他上來。
如有其他人都是遲到,可以在此留言約c_foo一起等我。
啱啱同阿昌約好明晚 11:00 荃灣地鐵站等,至於 Ray 伉儷都有興趣,不過 Ray 11:45 先收工,報告完畢,Over
又11:00?唔係凌晨啦咩?
依家訓啦~準備聽日BIG DAY.......仲緊張過收錢果D.......

散左BAND CALL你