登記成會員
搜索
查看: 6557|回復: 11

Cambrige audio A300

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今日小弟相約一位朋友下午茶 , 傾開最近有咩 $0.- 機價好野就通知聲 ... 唔問由自可 , 一問就拎走左佢拎左返屋企未用過既 Cambrige audio A300 合併 amp , 以下小弟盡力為大家解構一下   :

用原裝跟機布袋入住返屋企

A300 正面

A300 背面非常簡單 , 對應 BI-WIRE

拆開比大家睇下:

高品質環牛一隻

今日小弟接駁測試器材如下:

播放 player : pc itunes AIFF --> CREATIVE 擁有高級音效處理晶片既 SOUND CARD --> RCA OUT ---> A300 RCA INPUT ---> KEF iQ3

簡評 : 音色尚算滿意 , 意想不到係估唔到 A300 推 iQ3 D BASS 都好出 ... 出得黎唔會太肥 , EQ 冇郁過 ... 只用 DIRECT ...已有滿意效果 , 至於當聽一 D 重 D 既 METAL 野 ... 非要 celestion S10 幫忙不可.

評分

參與人數 1積分 +1 收起 理由
Homan + 1 精品文章… 毒品…

查看全部評分

好奇一問:點解可以零機價拎走部機?
好奇一問:點解可以零機價拎走部機?
Homan 發表於 25-12-2009 10:22 PM

朋友公司負責呢隻品牌呢 ....
即係如果仲有倉底貨可以以清貨價買嘛?
Homan 發表於 25-12-2009 11:07 PM

可以咁講既 ....
Cambridge Audio 特性分析力高但音較薄,適當的配合可發揮豆腐的価錢燒鵝的味道,Int Amp 50Watt 用環牛簡直係誠意的表現,仲要加埋隻 Subwoofer ,係房聽美國大賓身體可以產生即時反應,真想盡快上黎試音喔
Homan 發表於 25-12-2009 11:07 PM

睇黎我地將會多個兄弟喔
i want to try it also......
i want to try it also......
hongdonald 發表於 26-12-2009 11:43 AM

約個時間上去試試,三個麻甩佬共處一室的感覺正喔,記得帶埋個 Headphone 去插試,包你有即時身體反應的感覺
我怕佢又「硬過鑽石、堅過石堅」…
我怕佢又「硬過鑽石、堅過石堅」…
咁到時真係"硬膠"一名