登記成會員
搜索
查看: 5836|回復: 9

灣仔五代同糖(手機圖片)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

上星期與友人行街,由CWB行番去灣仔,原本諗住係世貿對面間發記食甜品,點知要等30MINS,退其求之,試試呢間五代同糖

坐低望MENU,冇咩心水,見到有梳乎里(MANGO/朱古力),攪D新意思,試試MANGO梳乎里..

雖然呢度唔係海洋區,不過我都要講句,JUST LIKE SXXT...

唯有安慰自己,朱古力應該好食好多...

友人的生果珍珠撈,呢個就正常少少,生果幾新鮮,不過SAUCE就好重化學味,D 白涼粉都好Q難食..

早知排下隊食發記,不過我既最愛都係松記幻彩明珠!
乜野係白涼粉??
白色的涼粉,估計係用COCO NUT作主要調味料
毒男兄,點解你每次食嘢都係彈多過贊嘎?!
你每次嘎choose好似都唔多明智!
會唔會掉番轉頭,佢選擇的野好明智,所以有讚無彈?
回覆 5# Homan

等幾時佢帶腦出街先講啦!可能到時佢就會有D明智之舉同我哋share嘎啦~
其實實情係...

小弟太窮所以成日食D又CHEAP又平又唔好食既野
平野都可以有好野,最重要識分,如果唔係就變咗暴發戶,下下以為貴野先為之好野......
其實實情係...

小弟太窮所以成日食D又CHEAP又平又唔好食既野
hongdonald 發表於 24-12-2009 07:44 AM

非也非也!平野都可以入選米芝蓮喇!
回覆 7# hongdonald

邊個話平嘢就一定冇好嘢嘎?!
   你要去搵D平靚正嘎嘢返嚟同大家share!