登記成會員
搜索
查看: 4201|回復: 10

點解變左"香港中產人士的綜合消閒討論區"?

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

我唔係中產人士,咁係唔係要走啊
仲使問, 我執緊包袱啦
回覆 2# c_Foo

c_foo係高消費人士,點止中產咁簡單?
咁我係窮L點算
咁唔通我要講埋Li 句就絶筆個forum?
乜乜中產討論區呢個名好耐之前已經有,其實係比search engine searche 到呢個forum用嘅 meta description。

響啱啱搬過去新server時已經加咗,只係響Discuz6年代唔會show出黎。upgrade咗上Discuz7後句meta自已走番出黎。

之前睇過d文章,幫個forum建立一個清晰嘅定位(定位可以同現實不同)可以令多d人click到呢度
另一方面,之前peter同我都覺得用"中產"呢個字眼容易吸引到多d人留意。雖然真係中產嘅人一般都供樓供到跳樓,都冇心情上網,不過眼見時下好多野都打著中產概念,例如買公仔麵貴d都要去City Super、Taste等買,葯房平d但都要去屈臣士買厠紙等。

何況上網冇真野,你話你係千萬富翁都冇問題。
我係千萬富翁......隨時攞千億出嚟等閒事 ...
我係億萬富翁,你 d 千萬富翁請靠邊站。
咁我乜都冇,睇嚟真係要執包袱啦!
回覆  c_Foo

c_foo係高消費人士,點止中產咁簡單?
Homan 發表於 21-12-2009 11:30 AM

睇怕要諗定個如何將累積的卡數徹底清還 又或者 銀行貸款三步曲 , 再唔係開個"波民幫到你"專區 ....