登記成會員
搜索
查看: 4593|回復: 8

PCCW真係他媽的慢同唔穩定..

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

雖然係FREE SERVICE,不過都唔使咁掛,數字真係信唔過速度同我係小學年代既56K無異,仲成日CUTLINE一陣補上SPEEDTEST既圖..

咁大個圖我應該睇邊度,來了解佢快唔快?
原帖由 Homan 於 13-12-2009 23:12 發表 咁大個圖我應該睇邊度,來了解佢快唔快?

SPEED: 130Mb..........
我睇到130mb呢度,咁我又點知佢實際快定慢? 同埋呢個130mb只係指數據由router經wifi接收的速度,而非指連接internet的速度呀!
原帖由 Homan 於 14-12-2009 00:53 發表 我睇到130mb呢度,咁我又點知佢實際快定慢? 同埋呢個130mb只係指數據由router經wifi接收的速度,而非指連接internet的速度呀!

正解,佢應該都係draft n/n來
不過經測試後慢到speedtest個website都上唔到
真係他媽的慢.反而y5zone ok!不過得20分鐘...
仲有留意下,我懷疑所有24hrs m記都係用個隻router,佢個訊號都好唔穩定,小弟部機已經係用比較頂級既5300 wifi card...
我響老麥 d free WiFi 又未試過 cut 線,可能我用 iPod Touch、P527 和 iBook, 冇用頂級既5300 啦。不過你係咪響度 send 大 file 呢?
我就可以 connect 到 speedtest.net

第一張圖係 M 記, 第二張係 $98 Peoples GPRS (EDGE) 任用

原帖由 egg_studio 於 14-12-2009 15:53 發表 我響老麥 d free WiFi 又未試過 cut 線,可能我用 iPod Touch、P527 和 iBook, 冇用頂級既5300 啦。不過你係咪響度 send 大 file 呢?

只係用photobucket upload一張幾百k既圖片
今日係cwb再試,效果又出奇地好,不過唔記得cap圖.