登記成會員
搜索
查看: 8065|回復: 20

2010年「晨光第一線」討論 & 報名

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

上年我們一行十幾人,有部份人士因為抵不住寒冷,而放棄等候…
但最後,我們發覺我們抵寒抵冷是值得的!

就快又新的一年了,大家今年會參加嘛?
有什麼地方好建議?

1) 大帽山
(photo by Homan)

2) 長咀 (需行2-3小時,但沒有太多高低起伏)
(source: http://www.pbase.com/unclewah/image/28005436)

3) 塔門 / 東坪洲
(source: http://static.panoramio.com/)

4) 釣魚翁
(photo by Homan)

5) 其他地方
暫時都係覺得大帽山最易去+景觀優美

塔門 / 東坪洲我記得咁早好似冇交通工具去

長咀 行兩/三個鐘,如果有家人同行唔太方便/辛苦

釣魚翁 景色一般

鳳凰山又點睇?
要幾點出發?我31號5點先係祖國返到來
塔門 and 東坪洲張相一樣...??
31號晚要開工 影結婚相

唔係好可能去北譚沖
to sunnylhf: 幾點出發要視乎去邊… 不過5點回到香港應該無問題 (除非去外島就唔知…)

to egg_studio: 相片已修正

to all: 咁有無人想去邊?
First Choice
大帽山
Second
塔門 / 東坪洲
如果camping就去長咀或大浪灣(西貢), 如果想方便就腳就大帽山或鳳凰山
31/12要返工,大帽山方便d,不過一定要帶營
咁而家係唔係大部份人都想再闖大帽山?

幾點邊度等?

經上年經驗,我地可以比較晚才上山,大約1pm 或2pm 才集合也未遲。
有冇諗過一齊去倒數?
我地舊年有倒數,仲係08年最後幾分鐘先到齊人
我係5點返,8點先到家中,不過等實詳細情況後,我睇下join唔join到啦
咁大家係唔係想repeat上一年的活動?
No Fondue again ! Hotpot will be better
咁就HOTPOT啦.
10點在荃灣等,一齊去HOTPOT,之後小睡片刻就上頂!
已經決定係大帽山!
有邊個去?

日期 2009年12月31日 (星期四)
時間 2100
集合 荃灣地鐵站

請帶備足夠禦寒衣物,及穿著合適運動鞋。
我們將會一起準備小吃及飲料,但也請自行帶備食品。
我去, 昌少都去
去!!
Go Go GO!!