登記成會員
搜索
查看: 6154|回復: 12

南生圍

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

努力 POST 相早 D 升呢入風月區

評分

參與人數 1積分 +5 收起 理由
egg_studio + 5 好相要加分,如果會考 d 學生有呢個水平就有 ...

查看全部評分

nice!!
next time, we should bike together with eggstudio and homan there!
wow,nice PS Skill!
除咗隻三六果張之外,其他都好好,係構圖及取景上可以表現出當地 (南生圍) 的特色景觀,及適當地利用後期製作。

隻三六果張就同整輯相格格不入。

另一方面,個 EXIF 水印都幾礙眼,如果冇咗佢 (或者淨係整輯相第一張先有) 就睇得舒服 d 。實際上, EXIF 資料好少見人印落張相上,呢個問題要請職業攝影師解答下 (有請 Alex 基......)

我見過你其他作品,連同呢輯作品,發現共通一個問題,就係你條地平線點都係偏咗去一邊。

回覆 1# 的帖子

你要入風月區就過去搵 Tam Sir (版主) ,話你都姓譚,自已友,叫佢放你入去啦
話姓譚咁有so,咁我認一認有冇得做試鐘男?
原帖由 egg_studio 於 18-11-2009 13:07 發表
除咗隻三六果張之外,其他都好好,係構圖及取景上可以表現出當地 (南生圍) 的特色景觀,及適當地利用後期製作。

隻三六果張就同整輯相格格不入。

另一方面,個 EXIF 水印都幾礙眼,如果冇咗佢 (或者淨係整輯相第一張先有) 就 ...

很同意egg_studio老師的評語,本身「南生圍」的標題已經非常搶眼,加埋canon, exif 等資料就太花了,除非是canon 的推廣照片吧…
多謝各老師指教!地平線點都係偏咗去一邊我自已都發現了好耐但唔知點改善。

這些相是 Send 過去 Canon Pro Solution Hub 所以才要加埋canon exif 等資料上去!
原帖由 willywong 於 18-11-2009 10:58 發表
nice!!
next time, we should bike together with eggstudio and homan there!

好喎,咁買番部車同續番同牌先
原帖由 egg_studio 於 18-11-2009 13:13 發表
你要入風月區就過去搵 Tam Sir (版主) ,話你都姓譚,自已友,叫佢放你入去啦

放佢入去..??..我班咸虫球皇都無呢個優惠呀...自己post多啲啦..p、、、
唔要南生圍依幾個字會好D囉.
影得好... d 相執得仲好~ 好靚呀!
"唔要南生圍依幾個字會好D"我贊成=]
第五張好有意境*V*