登記成會員
搜索
查看: 4147|回復: 9

想問一下..

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

假如行到好累個陣,念力/大能(The Force)/真心膠力會唔會有用,令你充滿力量?

另外,行緊個陣可唔可講粗口,如"死x開la,前面條粉腸,我趕住13個鐘行完啊"之類?

再問;假如我行緊個陣感到好興奮,可以點做?李兄你個水樽可以解決我既需要嗎?

呢堂想訓,諗左d問題比有經驗人仕解答~

問題少年:

1) The Force 問題相信egg_studio可以用「生命推動」來解答。
2) 行進中途希望以粗口來請前面行友讓路?香港最保貴的就是言論自由,在毅行者進行途中,尤其絕對歡迎對號碼開頭是「S」字的隊伍以粗口通知他們讓路,記緊通知他們你正在趕著在13個小時之內完成…
3) 我個水樽有個排氣口,大約可穿過一至兩支牙簽,相信可以幫助閣下解決需要。

希望以上答案能解決問題少年先生的問題,謝謝!
再問 我每日打飛機次數平均為2x~3x次不等,為左毅行比賽,我 - 少到每次3次,咁係唔係代表我行快左10倍?意指原本30小時完成,按道理3小時就可以了 請解答!
問題總是問不完,話咁快就有105分入番風水區 大霧山要逆風而上,假如我除剩條底褲來行,會唔會 - 低風阻從而縮短上山時間(中學時代的物理知識一早比番哂老師)
問題少年:

對!你只需要3小時就可以完成了。
只要你的隊友都是由每天大約30次減少到3次,也可以一起快10倍完成。
詳情請查詢閣下隊友最近的生活狀況。

謝謝!

(另,由於問題的膠味太重,故會把這問題移到吹水區繼續。)
一位膠人的理論:2008 年,膠人用 1.9 hrs 行完 10 km, 所以佢同人講, 2008 年佢用咗 19 hrs 完成某比賽。(後來翻查紀錄,膠人比賽前已退出)

後來膠人參加 2009 年某馬拉柴比賽,膠人話練習時於球場上, 20 mins 跑完 25 個圈。馬拉柴比賽後膠人話 5X mins 完全 10 km (後來翻查紀錄,膠人冇出賽)

我幾日前響球場用 13 秒跑咗 100 m, 所以我預算我 13 x 1000 / 60/60 = 3.6 hrs 完成某比賽

因此,我相信你為了 keep 到 13 秒跑 100 m 的體能,唔需要將打飛機次數減少咁多,我認為 keep 番每日 10-15 次就 ok !!

原帖由 hongdonald 於 17-11-2009 15:22 發表 再問 我每日打飛機次數平均為2x~3x次不等,為左毅行比賽,我 - 少到每次3次,咁係唔係代表我行快左10倍?意指原本30小時完成,按道理3小時就可以了 請解答! ...
如果係逆風而上,你可以自備風帆一片,逆風時以 "Z" 路徑行進,便可產生動力。

原帖由 hongdonald 於 17-11-2009 15:25 發表 問題總是問不完,話咁快就有105分入番風水區 大霧山要逆風而上,假如我除剩條底褲來行,會唔會 - 低風阻從而縮短上山時間(中學時代的物理知識一早比番哂老師) ...
「生命推動」係用「無想轉生」響冇野生 d 有野出黎 (請 search 舊 post) 但 The Force 係已經存在於宇宙萬物之中,因此不能一概而喻。

原帖由 Homan 於 17-11-2009 15:10 發表 問題少年: 1) The Force 問題相信egg_studio可以用「生命推動」來解答。 2) 行進中途希望以粗口來請前面行友讓路?香港最保貴的就是言論自由,在毅行者進行途中,尤其絕對歡迎對號碼開頭是「S」字的隊伍以粗口通知他們讓路 ...
呢個POST真他媽的牛B
但打少一半都生不如死啊