登記成會員
搜索
查看: 10492|回復: 43

毅行者2009 Team A 22 小時大戰略

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

各位,小弟終於度好了我們的22小時大計,有無機會20小時,就要看我們在首2段能否突圍了…

[10-11-2009] 最新更新,加入Supporters 時間表!

TW2009 schedule A&B + supporters.xls

66 KB, 下載次數: 17, 下載積分: 積分 -20

我開唔到個file嚟睇! System話我無權Woo...

回覆 2# 的帖子

我加左你權限啦。再試下?

能否Dash20,似乎唔應該太倚賴首2段表現,如果一開始谷得太厲害,(經驗話係唔難做到既),之後好易打柴...

真夠牛b的時間啊 你地kawaii瑩唔休息?只係狗吠徑休息10分鐘?

已經logout,再login,都係以下既反應:

您無權進行當前操作,這可能因以下原因之一造成 對不起,只有特定用戶可以下載本論壇的附件,請返回。 您已經登入,但您的帳號或其所在的用戶組無權訪問當前頁面。

回覆 6# 的帖子

Patrick, 再來,我已經取消看此帖的權限!
又唔係咩國家機密,洗咩set 權限

OK啦,唔該哂!原來唔講嘢既人到咁上下連睇都無得睇...

睇左有問題就出聲呀,咪淨係掛住吹水!
Team B有時間表比我未?

仲有,個FILE有sheet2 係一個直線式的時間表
題外話...... 閱讀權限由 0-255, 新仔有 10,管理員 default 有 255 (無敵)

積分 200 以下 -- 閱讀權限 20
積分 300 以下 -- 閱讀權限 30
如此類推......
積分 2200 以下 -- 閱讀權限 220
積分 2200 以後 -- 閱讀權限 255

如果有 d 野想淨係比某 d 會員睇,或唔想比新仔睇,就可以 set 下 "閱讀權限"
講咁耐,team A 對時間表有無意見? team B 個時間表出得未?
Team b 麥書記手上有冇傾完果份嘢?
TEAM A﹕
我同意PATRICK所講,開頭不要博太盡,寧願留前鬥後。第一段平路暗落斜輕JOG慳回30分鐘合理,不用更改。第二段據我上次經驗,除兩段長命斜不能快外,其餘全可輕JOG,慳15分鐘。相反第三段人多擠湧,切忌瘋狂爆籃,預2小時15分,加15分鐘。第四段已反覆練了多次,以今年整隊狀態,3小時走畢全段其實係頗輕鬆既,又慳30分鐘。上年由畢架山往走私坳要用1小時30分,今年走鷹巢山捷徑可慳回30分鐘嗎?如有需要請更正。
另外可再慳時間既地方已不多,除非第九十段整段輕JOG,應可再慳1小時。再想就係休息時間,總共其實休息60分鐘,若將休息時間減半,慳30分鐘,就剛好慳夠2小時,20小時完成。

想到呢度,越來越覺得S隊他媽的勁.................18小時以內

回覆 14# 的帖子

大家要留意我的時間是CP to CP 的時間來的,加上休息的時間…
有少少補充:
  1. 第一段水塘路未必可以順利輕 jog, 因為比賽日會好似旺角咁多人。假如因人多搞到要又快又慢,反而會仲花體力。
  2. 第二段長命斜(上斜)反而可快步,因上年經驗,兩段上斜起碼過到百零人。
  3. 第三段上牛耳石山時,上年 Patrick + Homan 成部剪草機咁,我都唔知點追......
  4. 第四段...... 以今年狀態,大家應該唔駛等我咁耐,我特別會 set 目標時間係 3 hrs.
  5. 鷹巢山 shortcut 只慳 8-10 mins
  6. 第九、十段整段輕JOG...... 我唔敢答你得唔得,但要記住留力最後 6 km 上山路。
  7. 上年我心裡面目標係:完成 100 km 。但,過咗大帽山後 target 變咗 25 hr  (因為唔駛上山了)。去到水塘時又變成 24.5 hr...... 其實想講係, target 係要 set 定,但比賽時好多野都會發生,所以到最後都係臨場執生。
  8. 如果戰術成功,咁下年就邁向 Dash 18 了,真係講都冇咁容易......

原帖由 Kendall_One 於 7-11-2009 02:16 發表 TEAM A﹕我同意PATRICK所講,開頭不要博太盡,寧願留前鬥後。第一段平路暗落斜輕JOG慳回30分鐘合理,不用更改。第二段據我上次經驗,除兩段長命斜不能快外,其餘全可輕JOG,慳15分鐘。相反第三段人多擠湧,切忌瘋狂爆籃,預2小時15分,加 ...

毅行者Team B 28小時大戰略

由於「有人」不能上載word 檔案 (另見吹水區"紅粉女郎"一post) 故由小弟代為上載…

我終於整理好 Team B 的時間,而且把兩隊的時間放在同一個file
大家快快比comment!

[10-11-2009] 最新更新,加入Supporters 時間表!

TW2009 schedule A&B + supporters.xls

66 KB, 下載次數: 9, 下載積分: 積分 -20

「有人」, 北潭坳是禁區不能揸車進入
咁個個位可以點做support?
乘的士或巴士入