登記成會員
搜索
查看: 5265|回復: 10

請推介餐廳!

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

要求:

氣氛浪漫,環境寧靜,如有海景更好,最好係禁煙.食物除中菜之外皆可,水準中上,筆直要求兩人<800(貧窮學生啊..)

任何地點都OK

thanks

尖沙咀碼頭外面間 7-11 or, 尖沙咀碼頭外面 (海運大廈)外有間扒房.... 約 $300-400 每位

咁推介間係中環好野比你

愉景 個view 靚到無朋友

原帖由 egg_studio 於 22-10-2009 14:15 發表 尖沙咀碼頭外面間 7-11 or, 尖沙咀碼頭外面 (海運大廈)外有間扒房.... 約 $300-400 每位

後者係唔係即係玻璃屋個間,THX KAY WONG!聽日實地去CHECK CHECK

E+小弟正好比山田剛司,photomarket.hk就好比2channel,要向各位求救啊!

原帖由 arlok107 於 22-10-2009 16:24 發表 http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=12374   食過一次~~好味道~~

多謝推介!但食物質素可以嗎?開飯始終多打手

另外,在中環往愉景灣的碼頭,上面有一露天餐廳,提供港式茶餐及簡單西餐,比較causal 但不失有feel。 大約$80一位 (不飲酒計)

原帖由 Homan 於 22-10-2009 17:05 發表 另外,在中環往愉景灣的碼頭,上面有一露天餐廳,提供港式茶餐及簡單西餐,比較causal 但不失有feel。大約$80一位 (不飲酒計)

巴打,4季酒店散叫晚餐大約係咩價位?

嘩 ~~ 玩到四季酒店咁"行", 查實溝女都係講心思, 愛你既大排檔都冇問題, 走到邊食到邊, 你平時食開乜不妨照樣去食睇下有乜反應, 食好野必定開心, 咁差果餐同唔同你一齊捱呢? 唔好開大個頭, 乜都比最好佢, 遲早 Gucci LV 條數等你埋 !

小弟都係發下勞so, 係度打亂秩序講聲唔好意思先, 唔啱睇就當時運高睇唔到 ~~

原帖由 c_Foo 於 23-10-2009 15:05 發表 嘩 ~~ 玩到四季酒店咁"行", 查實溝女都係講心思, 愛你既大排檔都冇問題, 走到邊食到邊, 你平時食開乜不妨照樣去食睇下有乜反應, 食好野必定開心, 咁差果餐同唔同你一齊捱呢? 唔好開大個頭, 乜都比最好佢, 遲早 Gucci ...

查實點解我同呢條女咁洛足本錢呢?係因為佢就來生日,生日食番餐grand 少少+突然熄燈出birthday cake~

呢條囡囡係唔係港女我就留意左好耐,因為佢係做社工既,個人心地幾好.而基本上每次食飯既地點都係小弟題出,可能不想失禮佢吧,多數都係比較grand既地方,而次次都係aa制~

而佢都係一個幾擦得都鐘意周圍去既女仔,我都大約同佢識左好耐下,已睇得出唔係港女 雖然樣貌不算標緻,但心地善良(本身佢做社工的),起碼知道我想諗咩/做咩(你呢一番話,佢都問過我,因為佢知道我係一位學生,餐餐食咁貴會唔會付擔很大 佢平時都係食幾十蚊一餐,不過男人總要飛屎的,何況我是峰爺呢 )

anyway.cfoo.我相信好食既野,唔一定貴,不過偶然食一次,應該不過份吧~但你既advise我會記在心無可否認,我仲係個細路,有排跟你地學野  

我鐘意呢句 "男人總要飛屎", 果然係峰爺的風格!

本來想加你分, 但搵唔到邊度加分, 你今次好彩 ~~