登記成會員
搜索
查看: 4104|回復: 12

屍體處理方法

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

前排睇咗本書,講遺體處理嘅學術研究,先知要處理一個遺體要好多能源及時間,之後諗下諗下,諗到 d 野大家吹下水......

假如你殺咗條友,會點樣毀屍滅跡?

(此乃吹水 post, 切勿以身示法)

1. 掘個窿,埋咗佢 -- 但資料顯示個窿最少 5 米深,否則現成探測器會 detect 到;一般動物可嗅到 2 米深左右。
我會參考上次個援交碎屍案的方法… 之後拎去餵魚…

回復 2# 的帖子

但 d 血液,就算抹完都可以用螢光劑顯示到,所以處理完條屍仲要搞個廚房。 以前 d 人響浴缸溶咗佢好似仲簡單,但買咁多"強"水又驚比人 trace 到。
咁呀?小心抬條屍去放血先 (假設殺人時不見血)

回復 4# 的帖子

放咗血後,等身體內 d 剩餘血乾晒後,斬開幾十碌,分幾次唔同時間搭巴士去餵魚 / 垃圾站 / 衛徑(因為少人行 d) / 金山 ( d Monkey 及野豬幫你兩野食晒)

等呢個 post 多 d 人覆(希望),遲 d 開個 post 研究打劫銀行方法先....
好無聊呀.....但又幾鬼馬。
我覺得最好都係將條屍車去荒山野嶺,放入個鐵桶度燒左去,將D灰撤落樹木度施肥。燒唔成灰既骨就逐條逐條掟去街市既豬肉檔.....好似上次援交妹被肢解咁..

喂!咁樣講會唔會被人告教唆他人犯法架.. 我得個講字架吒,唔關我事架
其實運屍係一件好麻煩又好危險嘅 step......

就當有車,落車後搬條屍入荒山野嶺都好麻煩,近路邊又驚比人見到,入深山又搬得鬼死咁重,而且又響邊度有個鐵桶?

如果分肢咗先逐件搬可能 work , 燒起上黎 d 火都細 d。

以前響尼泊爾見過燒屍, d 骨係會燒到變灰,唔駛另外再處理。 (之前我睇果本書都有講火"壯"爐 d 資料,燒完唔會剩番排骨)

回復 6# 的帖子

我研究殺死左隻蟑螂點處理咋… 我都係得個講字咋,都唔關我事架… 不過,聽落都係先放血,再斬件,然後分開埋/掉去荒山野嶺,仲要係搭巴士之類。
原帖由 egg_studio 於 17-10-2009 19:37 發表 放咗血後,等身體內 d 剩餘血乾晒後,斬開幾十碌,分幾次唔同時間搭巴士去餵魚 / 垃圾站 / 衛徑(因為少人行 d) / 金山 ( d Monkey 及野豬幫你兩野食晒) 等呢個 post 多 d 人覆(希望),遲 d 開個 post 研究打劫銀行方法先... ...

嘩… 咁我地幾時有個「犯罪計劃區」
聽過以前條女講過,飛機上有一樣野叫化屍粉,不過佢地會拎來做清潔/中和嘔吐物既用途 [ 本帖最後由 hongdonald 於 19-10-2009 15:12 編輯 ]
我係戲度睇過有 "化骨池" ,效果顯著 ~~
好變態耶...嚇親我呢d單純ge妹妹仔~

回復 12# 的帖子

我地係好正經嘅學術討論