登記成會員
搜索
查看: 9529|回復: 13

「新手上路」!閱讀權限?如何下載附件? (7-7-2014 更新)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

7-7-2014 更新
積分(控球指數)

• 閣下無論是否會員, 都可看到照片。
  • 下載附件 (attachment)須使用積分(控球指數),而積分由開新 post 、post 相及回覆等得到。按不同動作,有不同積分,可參考下表:

Screen shot 2011-06-08 at 11.29.47 PM.jpg

所有新加入會員(初級會員、積分 0-99)不可下載附件。另外,某些附件因應版權持有人要求,需要求更高之積分或用戶組方能下載。同時,會員可按自已需要設置閱讀權限

• 閱讀權限由 0-250
  • 初級會員 = 閱讀權限 10
  • 普通會員 = 閱讀權限 40
  • 高級會員 = 閱讀權限 100
  • 240 為「探險版會員」之閱讀權限;
  • 250 為版主之閱讀權限;
  • 255 為超級版主管理員專用。

會員可按自已需要設定閱讀權限,例如只想分享圖片、附件、資料予某些會員,可設置閱讀權限

灌水

本討論區嚴禁灌水。所有灌水者會被禁言及扣分;如情況持續,灌水者會員名稱、 IP 及 email 會於公布於灌水名單內,及上報至 http://www.stopforumspam.com/

會員相簿
所有會員按積分(控球指數)獲得相應容量,由 50MB 至 200 MB不等,可上載相簿或照片:

• 積分 0-99(初級會員)  = 50MB
  • 積分 100-1000(普通會員)= 100MB
  • 積分 1000 以上(高級會員)= 200MB
  • 每張照片大小不可多於 2 MB

若會員需加大容量,可聯絡管理員或版主。

相關帖子

原帖由 egg_studio 於 26-9-2009 09:58 發表
假如閣下是新會員, 你需要有積分(控球指數) 50 或以上才可看到附件 (attachment) / 相 / file.

請多參與論壇討論及發表意見。 Thanks.

但我們絕不歡迎純灌水式留言!!
例如:

THX!!
support
thanks for sharing

"灌水"都要有誠意、有創意,唔好個個 post 都灌同一句野。
要有積分(控球指數)50 或以上才可看到附件..??
班海洋咸虫又起哄..

回復 4# 的帖子

最高領導話想個 forum 流量高 d ,多 d CD-RW, 少 d CD-ROM ,長遠希望做大個 forum, 同埋有人落廣告。

廣告位都整好,你可以整條球隊 banner / logo 充下數。

回 post 好似有 2 分、開 post 有 5 分、介紹人又有  2 分..... 其實正正經經捧下場好快有 50 分

原帖由 egg_studio 於 26-9-2009 17:50 發表
最高領導話想個 forum 流量高 d ,多 d CD-RW, 少 d CD-ROM ,長遠希望做大個 forum, 同埋有人落廣告。

廣告位都整好,你可以整條球隊 banner / logo 充下數。

回 post 好似有 2 分、開 post 有 5 分、介紹人又有  2 分. ...

本人十分明白最高領導的用意...在我而言亦十分agree!!
但海洋班咸虫群情激憤..有不洩不快之勢..!!

我依家好多野都睇唔到
你地明唔明白我呀(最高領導)

回復 7# 的帖子

你仲差28分就睇到啦...得閒出黎插吓呢個..插吓嗰個咪得囉..小小你

回復 7# 的帖子

明… 我明白啵…
你媽媽笑哈哈
你媽媽笑哈哈
原帖由 willywong 於 12-11-2009 01:11 發表
你媽媽笑哈哈
你媽媽笑哈哈

呃 Post 乎

回覆 11# 的帖子

O向呢度呃POST無積分架!
有冇金手字可以超快加分,一輯相分幾次 POST? 或 friend 底多 D 分
回覆 13# hawaiiandaily

開新 post 有 5 分,post 入面每張相有 1 分,回覆有 1 分。 (上面果表有寫)

friend 底可以用 "邀請註冊" ,sign up 後會多 d 分。

另外,"好 friend" 果 d 就同最高領導單聲,咁佢可能會 "彈性" 處理。我就可以 "一般性彈性" 處理。