登記成會員
搜索
查看: 18315|回復: 11

iPhone 3GS 行貨

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

iPhone 3GS 香港有行貨,16G HK$5388, 32GB HK$6288

3HK 要簽兩年,以無限 data plan 計,預繳 $4680, 月費 $398

我計條數係 : $398 x 24 月 = $9552
部機值 $6288
即係 $9552 - $6288 = $3264 係 24 個月要比 3HK 費用, 即係 $136 / month

但我未到 3HK 門市問,唔知每個月回贈番幾多??

我雖然用開 Apple, 但電話仍係 WM6.1

大家覺得響 3HK 出機 or 響 Apple Store 買,再自行上台抵??

回復 1# 的帖子

其實死計爛計都唔會相差好遠既遮 ... 呢 d 數邊會死錯人架 ...

回復 1# 的帖子

上3係會平好多,不過比佢合約縛兩年… 見人見智… 我的話就會齌buy手機上one2free/1010台了…
左計右計24個月都要成皮野,唔通買左部機返嚟用$30無限分鐘唔上網咩 ?!
我依家用緊 Peoples GPRS (EDGE) + WiFi $98 (連 1000 mins 電話)

雖然我明白 3G 快過 EDGE 好多,但實際試用時發覺 3HK 嘅 3G 唔係真係快過 GPRS 好多。

響 WM6 手機上網慢(以我理解)主要因為部手機 cpu 慢 --- 假如將我部 WM6 手機當 modem 駁電腦上網時,EDGE 並非慢得不可接受。

所以身邊好多用 3HK d friends 都話唔好用 3HK....

回復 5# 的帖子

包括我在內,我當你當我係friend....
咁要 check 吓 123 and 1010 無限 plan 幾多 $$$

原帖由 Homan 於 2009-7-11 01:08 發表 上3係會平好多,不過比佢合約縛兩年… 見人見智… 我的話就會齌buy手機上one2free/1010台了…
就咁去apple store/百記買好過 3其實個無限plan真係麻麻,又慢,又block bt!
我想問iphone有冇類似wm的"我的旅遊誌"功能, 呢個功能真係非常有用(對於我哋行山人士) 另外iphone 可唔可以裝Mapking?

回復 9# 的帖子

iphone 唔可以裝非iphone app架…

原帖由 alexphoto 於 2009-7-11 11:07 發表 我想問iphone有冇類似wm的"我的旅遊誌"功能, 呢個功能真係非常有用(對於我哋行山人士) 另外iphone 可唔可以裝Mapking?

用波羅版得唔得呀,呢方面要請教輝SIR (波羅輝),佢一定好樂意地幫你,推你落 iphone 深坑 !!!

原帖由 c_Foo 於 2009-7-21 17:52 發表 用波羅版得唔得呀,呢方面要請教輝SIR (波羅輝),佢一定好樂意地幫你,推你落 iphone 深坑 !!!

何謂波羅版呀 ??