登記成會員
搜索
查看: 8231|回復: 4

超驚駭恐怖鬼屋

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

(轉載自 FACE BOOK 灜寰搜奇 (此群組可能發佈令人不安的影片、相片、新聞))於日本富士急耗資10億日元"超驚駭恐怖鬼屋",主題走私販賣器官荒蕪醫院,行徑616公尺,也要歷時58分鐘。這個已進入金氏世界紀錄的鬼屋,至今沒有人走得完。它共有3層高,每一層都會有幾個緊急出口和一些心髒病發的急救儀器以便公眾。我有朋友去過,走不到3分鐘被別人強拉與朋友分散,然後要大喊求助叫工作人員拉出去。我超想去!

望落勁過海洋公園哈佬喂,但實際現場就唔知,上次去大板一個人玩過鬼屋,由於日文為主唔多明所以恐怖度大減但鬼屋聲效好好;例如唔知邊度出現笑聲一下子就到耳邊嚇一嚇,同能見度底都加翻 D 恐怖感。
大家又點睇依間"超驚駭恐怖鬼屋"?

http://www.fujiq.jp/attraction/special/senritsu/

行徑616公尺,也要歷時58分鐘。這個已進入金氏世界紀錄的鬼屋,至今沒有人走得完 <-- 淨係呢句已經間接表達作大成分好大。

我有朋友去過 <-- 呢句係典型「朋友的朋友遭遇」,更加凸顯老作成分。

egg_studio 發表於 26-4-2013 09:19 PM
行徑616公尺,也要歷時58分鐘。這個已進入金氏世界紀錄的鬼屋,至今沒有人走得完  ...

無人行得完,可能因為有部份地方無開放…  
N年前我係彩虹橋附近玩過一鬼屋,六個人一組,我同老婆及朋友共四人加多兩位日本人一組.因不懂日文,工作人員安排兩位日本人行頭.一入去兩位日本人驚到已沿路大叫,去到一轉灣位時,鬼整唔知點解入錯出口回到起點區.工作人員見到我地做咩吟快玩玩,大家都笑到扒地,之後工作人員再比我地入去再驚過
我見過偷拍 video ~ 係有人扮鬼 ~ 同海洋公園完全一樣